Dokonalá anatomie plenění v Chicagu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Dokonalá anatomie plenění v Chicagu

Zveřejněno 17.8.2020

Počet vražd v Chicagu vzrostl o polovinu a místní gangy se ocitají v kruhu krvavých odplat. Za týden na 150 postřelených a zabitých. Za týden! K tomu levičáky intenzivně podporovaní teroristé, kteří ve své stupiditě plení a ničí i vlastní. Jsou beztrestní, však plení a zabíjí s heslem BLM na rtech. Nerozdělují, čí je co, prostě chudá lůza „stírá sociální a ekonomické rozdíly“. 

Nechce mít bohatství plynoucí z práce a odpovědnosti, chce, aby si byli všichni rovni, všichni pěkně pospolu chudou lůzou. Mají vzory v afrických bídokraciích!  Jak podobné jsou ty dnešní dny v Americe oněm před pár desetiletími v Rhodesii, pardon Zimbabwe, nebo na úplném jihu Afriky :-( 

A stále jsou mezi námi idioti, kteří to vidí jinak, skáčou na ty jejich špeky, malují si na trička BLM a začerňují si profily na sociálních sítích… V naší pomatenosti, v našem propadání všeničícímu dogmatismu a díky novodobým inkvizičním náletům na nic netušící občany, můžeme rychle dojít na tu jejich cestu do pekla! Pokud již na ní nejsme…

Ale budu se krotit a pro objektivitu :-) raději jen přebírám z mainstreamu, jak jsem koupila -  

Anatomie plenění v Chicagu: V noci na pondělí byly v centru amerického Chicaga vyrabovány desítky obchodů. Toto jsou reparace, prohlásili organizátoři. Bylo to něco neuvěřitelného: asi tisíc lidí se na základě klasické fake news, která informovala o diskriminaci, jež se nestala, shromáždilo velmi rychle v centru města, aby „protestovali“ pleněním obchodů. Někteří z účastníků rovnou přijeli v dodávkách, aby měli v čem odvézt zboží z obchodů vyrabovaných na nejluxusnějším místě Chicaga.

Nikdo se ani nenamáhal předstírat, že přišel demonstrovat. Rovnou začali plenit a krást. Kvůli tomu v noci na pondělí dorazili. Rabování kamuflované jako protest pořádala chicagská pobočka hnutí Black Lives Matter. Sama se k tomu přihlásila.

A když vše skončilo, účastníci podle amerických médií říkali, že plenění je zcela oprávněná věc.

Bylo patrné, že mají vypracovanou argumentaci, která připomíná jakýsi pouliční lupičský komunismus. „Toto jsou reparace,“ prohlásila v televizi NBC o rabování jedna z organizátorek, Ariel Atkinsová z Black Lives Matter.

Plenění nejblyštivější třídy Chicaga tak velmi názorně rozbilo tradovaný narativ, že pouliční protesty po smrti George Floyda vedou výhradně lidé s nevinnýma očima, zatímco drancování je okrajovou záležitostí často vyprovokovanou krajní pravicí a zveličovanou ve snaze diskreditovat protesty.

Organizátoři však tentokrát nic ani nezakrývali. „Je mi jedno, jestli se někdo rozhodne vyplenit Gucciho nebo obchodní dům Macy’s nebo Nike,“ řekla Atkinsová, „protože to zajistí, že ten člověk se nají. Zajišťuje to, že se může obléct.“

A k tomu, že jde vlastně o „reparace“, dodala: „Ať si chtěli vzít cokoliv, mohli si to vzít, protože tyhle obchody jsou stejně pojištěné.“ Taky si to vzali: hodnota toho, co se při „protestech“ na chicagské Magnificent Mile za tři hodiny stačilo ukrást, dělá 60 milionů dolarů.

Jak napsal list Chicago Tribune, bylo možné spatřit lidi, kteří „házeli zboží rovnou do dodávek a jiných velkých vozidel“. K místu se sjížděly celé „karavany aut“. Nikdo se neobtěžoval demonstrováním. Ve Washington Postu svědek líčí, že lidé přijížděli auty a po zastavení rovnou běželi rabovat. Na ulici ležela spousta zahozených ramínek, z nichž bylo sundáno oblečení ukradené z butiků. Lidé tlačili plné nákupní košíky.

Magnificent Mile, Velkolepá míle, je mnohonásobná zvětšenina pražské ulice Na Příkopech, jedna z nejbohatších nákupních ulic USA a světa. Je to deset domovních bloků podél Michigan Avenue s okolím, kde v kaňonu mrakodrapů tepe luxus. V celé čtvrti je 450 nákupních center a obchodů, 70 hotelů a 275 restaurací. Tedy míst k boji proti diskriminaci víc než dost.

Toto organizované rabování vypuklo poté, co policie zasáhla po hlášení, že v nechvalně známé čtvrti Englewood byl spatřen muž se zbraní. Ironií bylo, že do akce byla vyslána jednotka vytvořená nově v reakci na obvinění policie z „diskriminace černochů a brutality“. Říká se jí teď sice komunitní bezpečnostní tým, ale proběhlo to jako postaru: když policisté muže objevili, začala honička, muž začal střílet, strážníci palbu opětovali a trefili. Pěti kulkami, žádná nebyla životu nebezpečná. Jenže pak se začala na sítích šířit zpráva jako z Rádia Jerevan: Policisté zastřelili patnáctiletého neozbrojeného chlapce. Lidi, sejdeme se na Magnificent Mile! A po půlnoci začalo velké protestní rabování.

Nebyla to náhoda. Hnutí Black Lives Matter to další den vysvětlilo při demonstraci před policejní stanicí, kde je asi sto lidí zadržených při rabování. V oficiálním prohlášení varovalo starostku, velmi progresivní černošku Lori Lightfootovou, že o omyl nešlo. Udělalo to slovy, jež připomínají revoluční hesláře. „Příliš mnoho lidí – disproporčně hlavně černí a hnědí – ztratilo v posledních měsících práci, příjmy, domovy a vyhlídky ve městě, jež neudělalo nic, zatímco chicagská elita profitovala. Když protestující zaútočí na drahé obchody vlastněné bohatými a sloužící bohatým, útočí na město, které není jejich a nikdy pro ně ani nebylo zamýšleno.“

Možná to přehánějí: list Chicago Tribune právě zveřejnil analýzu, z níž plyne, že progresivní státní návladní Kim Foxxová velmi shovívavě za rok smetla ze stolu 25 000 obvinění, nesrovnatelně víc než její předchůdkyně. Stejně benevolentně se v posledních měsících chovala i vůči „demonstrantům“, kteří ve skutečnosti rabovali i útočili na policisty a byli dopadeni.

A tak k anatomii velkého chicagského plenění patří ještě jedna věc: ovzduší beztrestnosti, které se šířilo Amerikou, protože demonstrace za lepší zítřky je dobré alibi, proti němuž je riskantní vystupovat. Jak řekl chicagský policejní šéf David Brown: „Vyrazili do ulic s důvěrou, že za své činy neponesou následky.“
Převzato z idnes, kráceno

...................................

A já se ptám, máme ještě naději? Nějakou naději? 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.8.2020 03:55:31)

Je to presen tak Blani,mame 78 dni do voleb a bude hur.Vite kolik plati Soros ty hajzli na ulicich $2000 mesicne,samozrejme musi byt v jejich organizaci,maji na to  svoje  lidi a vidite jak to funguje.Pojima me hruza,kdyz vidim na TV jak kopou do hlavy kluka,zabiji deti.co nas jeste ceka.Moc doufame  ze zvitezi Trump a trochu se vse uklidni...I keys do vi.  .....ja rikam,svet je ve velkem ohrozeni

(18.8.2020 07:59:42)

Je mi z toho všeho dost smutno... :-(