Dva roky prázdnin | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Dva roky prázdnin

Zveřejněno 21.4.2019

Muž by si je přál, já bych je asi přežila a děti? Nic lepšího pro ně nevymyslíš. Ale… dnes chci mluvit o jiných dvou letech. Dnes jsme v Dolomitech přesně tak dlouho. Malé výročí. V některých věcech zaskočeni, občas koukáme jako sůvy z nudlí, jindy zase radostí nedýcháme. Byl to skok, zásadní rychlá změna, obrovský závazek nejen finanční a… tolik nadějí jsem nikdy do ničeho nevložila. 

Nebudu rekapitulovat, uběhlo málo času. Ale jsme tu zakousnutí, jsme součástí komunity po horách v okolí roztroušené, máme tu podnikání, firmu, sportovní klub i další aktivity, máme tu domov a v šupleti italské osobní doklady. A co nemáme? Cestu zpět do údolí, či cestu vůbec zpět. Už není kam. 

Proč jsem tenkrát odjížděla plna emocí, touhy a zvědavosti? Koukni, co jsem psala před dvěma lety tady!

Mimochodem, po dvou letech jsme završili i prodej Slunečné kavárny. Tam to vše před sedmi lety začalo. Tam se pomalu ale jistě rodila moje láska, úžasné partnerství, rodina i marmeládová sága.
Dnes je dům prodaný, kavárna minulostí, já si mohu sebevíc zoufat a říkat, že mne to mrzí, ale plnohodnotného nástupce provozu jsem nesehnala, Baruška vzala také čáru… do Dolomit, a tak sbohem Šumavo. Prosím, šumavskou adresu už nepoužívat ani jako dosílací! 
……………………………..
A Eli, zatímco si tady píšu, si došla za Franzem, že ať ji prý udělá prut na ryby, že bude „jako chytat“  jezerní obludy... Vzal kus klacku, na něj prádelní šňůru a ohnutej hřebíček. Za chvilku koukám z okna a vidím Eli, jak křepčí, skáče, nad hlavou prut a na něm pstruha… Pustili jsme ho. Do oběda chytla ještě další dva! Máme obavu, co se stane, až zjistí, že pro ni kluci udělali maketu karabiny. Co přinese z lesa tentokrát?!  

Tak tohle jsou naše Velikonoce :-) A vám všem přeju krásné  svátky všude tam, kde právě jste! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(25.4.2019 09:08:12)

Je dobře ,že jste odsud vypadli  :-) a lepší místo pro žití a přežití jste vybrat nemohli ! 

(25.4.2019 09:13:07)

Kamaráde, v mnoha ohledech je to v Čechách 1000x jednodušší a 100000 x levnější, ale na to přijdeš, až když tu delší dobu jsi... 

Na druhou stranu... tady nahoře je to prostě dokonalý :-)