Jak ruský vojáci :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Jak ruský vojáci :-)

Zveřejněno 5.4.2020

Prý jen pohybová gramotnost. Prý maximálně trénink hrou. Prý… třeba na honěnou. Tak jako jo. Děti atletické přípravky to tak mají mít. Ty tréninky. Samozřejmě. Ale ne tak u nás doma. Ne tak, když během tréninku i závodů slyší furt: dávej vojáku, přidej, bojuj! Jak na ruský ponorce :-) 

I am a Gladiator  
I am limitless 
I am a Warrior


Dřepy, kliky, zavíráky, dřepy, kliky, sklapovačky…, jedna série za druhou, čtvrtá střídá třetí. Den za dnem. Cesta je trnitá. Pot šetří krev. 

A aby toho nebylo málo, tak namísto funkčních růžových triček věhlasných a ještě věhlasnějších značek, za minimálně 70 éček na kus, pořídil muž něco prý epesnějšího, stopro pevnějšího a… rozhodně levnějšího, ano. Také tematicky přijatelnějšího, ríká :-) 

Eli má zateplený triko ruskýho námořníka! Však jo, máme na zámku v tělocvičně zimu jako na Sibiři! A k běžecké abecedě, ke kruhovému tréninku s medicinbalem, když načítá desítky kliků na pěstičkách, ke všem těm hrůzu nahánějícím cvikům… tatínek E-lišce pouští tu jejich milovanou: 

Přes spáleniště, přes krvavé řeky,
pluk za plukem jde neochvějně dál.
Na naší straně srdce, právo, věky,
jdem vpřed jak čas, jak pomsty hrozný val.
S potomky slavných ruských bohatýrů
vnuk husitů jde bok po boku vpřed.
Jsme zbraň i hráz rodícího se míru,
jsme nových dnů přední úderný sled.

No a k tomu nám v pátek zbaběle, zneužitím nouzového stavu a zákazu shromažďování, na záda z rozkazu knížecího pobočníka a t.č. starosty, porazili slavného maršála Koněva - což taťka nese obzvláště špatně, bo se na žižkovské Koněvově třídě narodil :-)

I vám krásný a veselý zbytek víkendu!
Avšak pozor, věřme jen tomu, čemu sami chceme!

..................................
A nezapomeňte, ZAJÍC V PYTLI  je projekt právě pro tento čas! A nikdy jinak! 
 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit