Jsou lidé, a lidé | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Jsou lidé, a lidé

Zveřejněno 16.6.2021

V posledních dnech nás potěšilo mnoho vašich zpráv a emailů, odpovídám pilně, ale u jedné AKCE jsem REAKCI nechala na kolegyni. Musela bych milé paní napsat, že je úplně, ale úplně pitomá a jistě by to vedlo k dalším trapným momentům. Ale v kontextu zpráv krásných to prý stojí za zmínku, kvůli karmě :-) Tak tedy: 

Napsala mi například Šárka, podepsala se a mělo to hlavu a patu: 

„Deti spi, ja tu sedim nad hromadou pradla… honi me u toho mlsna… a tak jsem si ze skrytych zasob vytahla vasi jahodovou s vanilkou, pridala k poctivemu jogurtu… a uplne se tu nad tim rozplyvam!!! Vy jste proste TOP!! To neni marmelada, to je sen! Dekuji a pozdravuji, drzim palce a obdivuji… a dobrou noc vam vsem preji.“ 

No a také napsala paní, co si říká Zlá, ale podpis to nebyl - a hlavu ani patu to nemělo: 

„Dobrý den, konečně jsem měla příležitost objednat Vaše marmelády jako dárek rodičům k 49.výročí svatby. bohužel, Váš platební systém zrušil platbu, jelikož moje platební karta, banka jsou izraelské. velké zklamání. Vy osobně máte něco proti židovskému náboženství?“

(oba texty bez úprav)

Věřila bych, že dnes už absolutní většina lidí tady i tam ví, co jsou to platební systémy karet a eshopů  A že nemají lautrnic společného s jednotlivými eshopy, tedy ve smyslu stížnosti té Zlé. Systémy zúčtovávají karetní transakce, posílají nám peníze, berou si za to provize. Jako na celém světě. Miliardy plateb denně. 

Od ultrakatolíků, muslimských radikálů, pravoslavných poustevníků i ortodoxních židů. Stejně tak otočí denně miliardy od psů bezvěrců, jak jsme my z hor. A to nepočítám různé sekty, úchylky a samorosty. Systémům je, ač se státní orgány snaží o opak, úplně u pytle, odkud prachy jsou, hlavně, že jsou. 

Expresivní výrazy? Ano, to pro pochopení, že v komerčním světě je fakt v podstatě fuk (nedejte na silná prohlášení o bojkotech nebo boji proti tomu a tamtomu), odkud peníze tečou, pokud plátce respektuje bankovní pravidla hry. Jedním ze smutných pravidel je například směnečný poplatek (co si banka či platební systém strhnou, když přijmou exotičtější měnu z toho či onoho údolí) za příchozí platbu na eurový nebo korunový účet. A ten nebývá nízký. Ale otočit trable s realizací platby na víru toho, kdo inkasuje, případně na víru toho, kdo platí, je opravdu ubohost do nebe volající! Ale není to nic nového… 

Tak pěkný konec jara (díky Pecičko) všem a pozor na ty, co si Zlá nejen říkají… 

Jo, ta hra se jmény je boží! Život sám je kouzelný, jak nás počastuje a pospojuje :-) Víte, že mám zubaře, kterého sestřička v ordinaci se jmenuje Dobrá… No a on je příjmením Lepší :-) Naprosto famózní! Se museli hledat! A jsou šikovní ještě k tomu!  


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(16.6.2021 12:36:44)

Šárka je Šárka,paní Zlá je prostě zlá a ty si Popletená...jakej konec léta??? :-))))))

(16.6.2021 13:00:03)

Šárku z Oríku mám ráda, Zlých je kolem až moc a... díky za pošťouchnutí, já už to léto asi chci mít za sebou, vidím letos okolo sebe jen komáry, mšice a klíšťata :-))))))) 

(16.6.2021 16:33:27)

Jó,kdybys byla tady u nás u Drážďan...bys viděla kolem sebe jinou havěď :-)))) Nevím co je horší...hmm :-))

(16.6.2021 23:21:58)

Havěť...asi,viď. Ale tady u nás máme právě tu Havěď severskou :-)))

(17.6.2021 08:39:45)

Muž u vás - to je asi správní okres Karl Marx Stadt, viď - jednou byl... bál se vystoupit z auta a bál se o svého psa, ač ten největší na planetě a schopen lovit šelmy. Tam prý by neměl šanci, jaká Havěď severská tam řádí :-)

(20.6.2021 08:11:57)

U nás žádní psi nejsou my je totiž....no co když je hlad :)))