Léto 2017 a otevření nové fotogalerie | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Léto 2017 a otevření nové fotogalerie

Zveřejněno 23.6.2017

Vstoupili jsme do léta roku 17 ukrutnými horky jak v Čechách, tak zde v Dolomitech. Ani velká nadmořský výška nás před třicítkami ve stínu nechrání, slunce pálí jako letlampa, ale… noci tady na horách jsou boží. Co den prší, krásně svěží je pak vzduch; jindy zhusta bouří a i kroupy už byly. Bouří často, vlastně. Nyní co večer. Na žádost E-lišky tatínek přešel v rámci uspávání k novému songu. Bouřlivému.

Vzpomínáte, jak jsem vám psala, že oni dva, Pavlík s prvorozenou, mají od prvního E-lišky dne na tomto světě vlastní rituály? Mají „rezervovanou“ i jen jejich písničku:

Náhle se za okny objevil skřítek

rozhrnul oponu z máminejch kytek

Pěkně se usmál a pěkně se podíval

a pak mi potichu do ucha zazpíval

Dej mi ruku svou

studenou od okenních skel

všichni tě mezi sebe zvou

a já jsem tu proto abys šel…

 

Tak teď je to jinak. E-liška vyžaduje nový song. Vykulila sem oči! Po obědě měla jít sama spát, přitulí se však k tatínkovi a povídá: tatínečku milovaný, pojď mi zazpívat… ale ne skřítka, ale… Přes spáleniště! Ptám se, co to je za new-age song a E-liška hrdě spustí:  

 

Přes spáleniště, přes krvavé řeky,

jdou mstící pluky neochvějně dál.

Na naší straně srdce, právo věky,

jdem vpřed jak čas, jak pomsty hrozný val.

A tatínek zabouří:

S potomky slavných ruských bohatýrů

vnuk husitů jde bok po boku vpřed.

Jsme zbraň i hráz rodícího se míru,

jsme nových dnů přední úderný sled.

 

No potěš kozu, pomyslím si a jsem docela ráda, jak jsme daleko od českých uší, bulváru a českého školství :-)

……………………………………….

Mimochodem, k uvítání léta jsme na tomto webu spustili i fotogalerii. Pomalu bude dostávat formu. Přidávání fotek nebude žádný závod s časem. Co rok našeho fungování, to několik událostí zaznamenaných. Vše srovnané, konečně, protože doposud jsem v tom měla zlehka chaos.


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(24.6.2017 08:56:59)

Pekný deň Blanka.... všimla som si komentár p. Tumovej Barbory - zľahka ma to  pohoršilo aj nahnevalo...   ale potom si hovorím, že skutočný vizionári ako ste vy musia byť v tomto nad vecou. Vždy a v každej dobe sa nájdu "príživníci", tí, čo chcú zažiť "lesk a slávu" na úkor iných....

Všetko to zlé a nedobré máte (chvalabohu) vykompenzované skvelou rodinou, úžasnou symbiózou človeka s prírodou a zástupom fanúšikov, ktorí tú zlú energiu - si myslím - dokonale vyvažujú svojím priateľstvom a podporou.

Fotogaléria už teraz je super, teším sa na každú doplnenú udalosť

Takže ....... krásny svätojánsky deň do Dolomitov želám 

(24.6.2017 11:17:16)

Děkuju Ingrid, pěkný den posílám :-)

Já už na tohle nehledím, každý strůjcem štěstí svého :-) Viděla jsem toho okolo sebe dost, abych se otočila a šla raději jinudy.

Zdravím z jednoho špatně přístupného sedla nad Val Ombreta v Dolomitech, kam nás s E-liškou právě vyvezla helikoptéra.. a my si to dáme dolů pěkným trekem za zbytkem rodiny. Pusu všem!  

(23.6.2017 12:41:27)
Blani, ve Venkov a styl je Vas pribeh ale pod jmenem Jozefina Ruzickova, no to jsem z toho jelen...
(23.6.2017 13:59:45)

Ještě mi není 40, ale už vím, že svět se dělí na ty, do cestu ukazují, vytyčují a ty, co následují, co využívají práce a nápadů pionýrů :-) Stačilo mi posledních pár let... Kdyby u toho alespoň tolik nelhali...

(23.6.2017 11:52:18)

Nejenom noci jsou tam u Vás v horách boží! :-) A zítra si krásně všichni užijte slavnostní den :-) Moc zdravím z Beskyd, kde i dnes v noci bouřilo o stošest :-))

(23.6.2017 14:00:19)

Kourpy nemalé a potlouklo to hromadu květů :-( tady...