Marcialonga na Šumavě | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Marcialonga na Šumavě

Zveřejněno 30.1.2021

Mýtický závod Marcialonga. Eli se vrací tam, kde začala. Pravda, dnes jen virtuálně, díky C19 organizátor nechává děti běžet… celým světem, kde právě jsou, kde žijí i běžkují, a sdílet záznam ze „závodu“ přes mobilní aplikaci. Byl to první E-lišky závod „kdysi“. Budeme si ho pamatovat do konce života! 

Půjčené lyže i boty… a zamlčený věk. Trenérka Nadia musela E-lišku „ostaršit“, aby ji na závody pro děti od šesti let vůbec pustili. Povedlo se, sice ve startovním boxu nebyla mezi šesti stovkami dětí ani vidět, ale na trati se neztratila! 

Naše pětiletá odstartovala svoji závodní kariéru po měsíci trénování s týmem Marmolada Nordic Ski, který měl domácí tratě u nás na pozemcích v Malga Ciapela. Bylo to jako ve snu. Franz ji co ráno vyřízne rolbou novou stopu…, tam, pod nejvyšší horou Dolomit, kamarádky, úspěšné reprezentantky Verena a Beatrice ji naučí stylu, a pak už jen společně pilujeme fyzičku. Denně i 2x. Závod sám byl napínavý, úžasný a divoký. Šest stovek dětí v hromadném startu v několika kategoriích. Neuvěřitelné! Husí kůže!  

Nakonec se mi Eli na chvilku ztratila, ne že ne. Ale až po doběhu, naštěstí muž ji měl stále v merku! Ráda na ten den vzpomínám. Svět byl ještě v pořádku!   

A co následovalo, to nás těší dodnes a já doufám, že ještě desítky let bude! Eli si běžkování zamilovala. Jak jen můžeme, jsme na sněhu a trénink je minimálně stejně náročný, jako ten atletický! 

Před pár dny jsme odstartovali na Marcialonze, v její variantě Mini, podruhé. Virtuálně na Šumavě. Výsledky sdílíme přes aplikaci s pořadatelem, dostáváme diplom a video z Eli běhu se stává součástí filmíku, který organizační tým právě dnes, v den sobotního „původního“ startu, poslal přes sociální sítě do světa. 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit