Med na Šumavě? Ve Slunečné kavárně… v Kilnerkách a od Blanky! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Med na Šumavě? Ve Slunečné kavárně… v Kilnerkách a od Blanky!

Zveřejněno 9.6.2015

První sklenice pro konzervování potravin spatřily světlo světa ve sklárně v Thornhill Lees v Dewsbury v roce 1842. Jejich vynálezcem byl John Kilner. O tom, o jak významný objev šlo, svědčí i ocenění zlatou medailí na Světové výstavě v Londýně v roce 1862. Uplynulo přes sto padesát let a Kilner se v roce Světové výstavy v Miláně spojil s Blankou Milfaitovou.

Precizní výroba „Kilnerek“ zaručuje větší bezpečnost zákazníka, ideální tloušťku materiálu po celém povrchu a eliminuje riziko vzniku vzduchových bublin, které by byly slabým místem sklenice. Zatímco drtivá většina uzavíracích spon na trhu je vyráběna z hliníku nebo jiných měkkých kovů, spony Kilner jsou z nerezavějící oceli. Proto se používáním nevytahují a nedeformují, čímž zaručí, že „Kilnerka“ dokonale ochrání skladované potraviny… třebas Blankou prodávaný med! Celý mechanismus je nastaven precizně tak, aby byla zachována vzduchotěsnost nádoby, ale zároveň nebyl na hrdlo vyvíjen tlak, který by mohl vést k jeho poškození.

Kilner je v Čechách zastoupen dovozcem a prodejcem Potten & Pannen Staněk, partnerem Manufaktury Blanky Milfaitové, který je dlouhodobým Blanky sponzorem. S finišující přípravou účasti MBM na Světové výstavě Expo 2015, se propojila velká světová jména konzervace potravin… a výsledkem je Kilner opět na Světové soutěži! I proto najdete loga Kilner a Potten & Pannen Staněk na tričkách našeho Expo týmu i na reklamních nosičích, expedičním karavanu… atd!

Kilnerky jsou opravdu výjimečné sklenice, krásné a… ano, jsou i nejdražší (snad i) na světě. Ale je radost na ně a na med, který do nich nechává stáčet Blanka Milfaitová, príma pohled. Jedinečný dárek z Šumavy, který vznikl spojením špičkové kultovní sklenice z Británie s medem z našeho šumavského kraje, to vše pod jménem světové extra třídy v zavařování, která ručí za špičkovou kvalitu, chuť i... neopakovatelnost :-)

Med od Pošumavských včeliček v Kilnerkách, baleno Meruňkou ve Slunečné kavárně, dokonalá konkurence našich marmelád!


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit