Memoriál Josefa Odložila - Dukla Praha 2021 | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Memoriál Josefa Odložila - Dukla Praha 2021

Zveřejněno 8.6.2021

Po roce Eli opět startovala na „domácím“ mezinárodním atletickém mítinku "Memoriál Josefa Odložila", jenž je součástí World Athletics Continental Tour Bronze. Před rokem si domů přivezla stříbrnou medaili a neuvěřitelné množství zážitků. Může to vše ještě překonat, ptali jsme se za kuropění, když z domova vyjížděla. 

Aby to neměli s trenérem jednoduché, čekalo je dopolední předání marmeládových a pektinových zásilek, které jste si na Prahu objednali s osobním doručením, před polednem ještě krátký trénink na atletickém oválu na Strahově, kde malá indiánka plnila již poslední a tzv. 10. výzvu (co týden jeden úkol) z HESU, akademie mistryně světa Zuzky Hejnové. Vše zmákla na jedničku, poté byla chvilka na oblíbenou restauraci a čerstvou (nesmaženou) vietnamskou kuchyni, a od dvanácté a bez velké pauzy se již pilně připravovala na Julisce. 

Na rozcvičovacím hřišti byli v tu dobu jen dva. Eli a skokan o tyči, olympionik Kudlička. Mnohým prckům, ale i vyšším kategoriím žáků se tímto nevhodným způsobem (absencí kvalitní předzávodní přípravy) pod kůži podsouvá, že řádné rozběhání a rozcvičení není potřebné… aby se prý jeden neunavil :-) Pak po nich těžko chtít dril a výkony, a na druhou stranu se nelze později divit častým úrazům, které se pojí s nárazovou aktivitou nerozcvičeného těla. Co se v mládí naučíš… Moc hezky o této problematice hovořil v podcastu na Štrekařích i trenér-machr Sequent.  

Před druhou hodinou E-liška už stojí na kraji dráhy. Neuvěřitelně natěšená mává na tribunu, ukázkově si povyskočí, zacouvá do bloku jako profík… a se sklopenou hlavičkou čeká na povel startéra. Zazní výstřel a tribuna bouří! Tolik diváků už v předprogramu…, dokonalá atmosféra! 

Horko na padnutí, prcek téměř vařený, ale to tam každý, přesto podali všichni atleti krásné výkony. V hlavních závodech padaly rekordy i limity pro velká mistrovství, prostě dokonalá akce v režii Eli domácího oddílu Dukla Praha. 

Šedesát metrů malá prolétla za 9 vteřin a 86 setin. Vystoupala na stupeň nejvyšší a pyšně si držela ten slavný diplom s podobiznou Josefa Odložila, borce, olympionika, kterého zabil vlastní syn :-( Ten příběh se tam poprvé dověděla a vůbec nechápala, nedokázala to vstřebat a pořád o tom povídá… 

Následovala schůzka s jedním veleúspěšným trenérem, který za naší partou na tribunu zavítal, a pak se vydala ještě s několika děvčaty fandit, tleskat, pokřikovat, běhat, bláznit, zase běhat, napít se a opět běhat. Další dvě a půl hodiny! Z Dukly odchází šťastná z prvního místa, smutná z toho, že… běhala prý málo, chtěla by tam další závod. 

Bylo to prostě príma! Mimochodem, E-liška porazila i všechny soupeřky starší o rok! 

Fotky najdete ZDE

Video z E-lišky běhu ZDE.


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(8.6.2021 21:29:07)

Jedete...P(p)ecky!! 

(8.6.2021 22:05:20)

Pecka jede pecky, my jen... zíráme :-)