Milovanou Šumavou | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Milovanou Šumavou

Zveřejněno 29.12.2019

Tatínek nás vyhnal brzo ráno z postele, naložil bleskem i s výbavou do supervéčka a huráááá, za chvilku mastíme zasněženou Šumavou, všichni výskají radostí, a nebýt toho kvanta sobotních turistů vůkol, bylo by to fakt téměř dokonalé.  

E-liška měla v programu delší výběh po sněhu, Mie též prospěje protáhnout pérka a já se nutně potřebovala… pořádně a do plna nadechnout, vyčistit hlavu, nabrat ostrého vzduchu, co řeže, voní a táhne tě dál a dál… 

A co Max? Měl v plánu zalužanské kachny. Krmení kachen na obecním rybníčku. S Baruškou. Tedy, tu myslím nekrmil, byla jako doprovod :-)

Parkoviště přeplněná, po Modravě hordy turistů, na trati neukáznění lufťáci s volně pobíhajícími hafany, to samé podél Roklanského, na Tříjezerní, na Vchynici - Tetově, věčný souboj s neukázněností četných majitelů psů. A potkat někoho, kdo odpoví na pozdrav, to je jako sázka do loterie. Dnes jsme nad tím vším zavřeli oči, oblékli se… a z auta. 

Sakra, kde jsou mikiny, holky mají jen bundy a trička… Hm, ale boty máme troje :-) pro každou. No, tak… navlékneme i náhradní trika, náhradní tílka, náhradní gaťky taky a hurá kupředu. Však jsme se nepřišli ufňukaně courat, ale běhat. Ne běžkovat, kdepak, běhat. V pohorách, bo pořád platí mužovo o dřině na cvičišti, která jistí tu lehkost na bojišti :-) 

Okruh tuze pěkný, nahoře lidí málo a začíná i posněhovat. Dali jsme desítku, pravda, muž u toho málem umřel - a marně jsem mu připomínala jeho heslo z rána. Mia indiánskou chůzí celou trať zmákla na jedničku, a Eli naběhala jistě kilometrů dvanáct. Sem a tam. Nešla unavit. Nechápu! Vzhledem k tomu, že jsem jí musela dělat sparingpartnera, nacházím se ve stavu… kojící čtyřicátnice po vánočních slavnostních tabulích a běhu na 12 kiláků ve sněhu :-( D.e.s.t.r.u.k.c.e.

V neděli ráno se situace opakuje. Já se dobrovolně vzdávám, budu marmeládovat. E-liška tentokráte požaduje běžky a Mia „řádění“. Na Horské Kvildě je mínus šest, sluníčko na plný pecky, dokonalost sama. Opět hafani ve stopě, sáňky ve stopě, dokonce i kočárky ve stopě! 

Moje parta trénuje rovinky, různé techniky a pak výjezdy a sjezdy prudkého kopečku. Eli si dobrovolně přidá po první hodině ještě jednu a celá uřícená pak houká z kopce… máááám hlááád! 

No a zítra do Itálie na závody.
Měli jste taky pěkný víkend?  
Mrkněte na Šumavu! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(31.12.2019 03:34:20)

Je to tak Blani,podle nas,nejlepsi president za mnoho,mnoho let.Vim z Cech,jak propaganda funguje,vetsina nasich kamaradu jsou ....brain was ..radeji se o politice nebavime.Jen se modlime,abychom ho zvolili jeste jednou,jinak nevim kam se opet prestehovat...hrozba pro nase vnoucata,Demokrati,Liberalove atd.Nas nazor...Hodne moc zdravicka a uspechu do Noveho roku vsem u Vas

(31.12.2019 09:54:18)

Držím Americe i Vam do 2020 palce! At se dobře daří a krásný přicházející rok... 

(30.12.2019 03:39:09)

Drzim palce ,at to dobre jede.....Sumava je nas favorit..Hope next year 

(30.12.2019 06:32:35)

Děkujeme a pozdravujeme do země neomezených možností :-) Četla jsem, že ekonomicky si Amerika pod DT vede moc dobře, a taky, že o tom tady v Evropě nikdo nesmí moc psát, protože se to nehodí..., prezidenta je třeba tepat a tepat a tepat, a tepat :-( jen nepřiznat, že se daří. Demokracie v podání amerických demokratů :-) 
Lepší 2020! 

(29.12.2019 16:52:06)

Blani, moc děkuju, "Milovanou naší Šumavou", ach jó, to je to, proč já o různých volných dnech a svátcích raději snad civím v Praze. Proč? samá lopata, kolem dokola, přesně proč by ta krá.. nejela v běžkařský stopě, kam šlápnou 300 let nic neporoste.

I v Praze bylo dnes nádherně, do lesa co by dup, z Roztyl do Kunratic ostrou chůzí tam i zpět, sníh bohužel není, ani poprašek.

Indiánky jsou skvělé, spokojené, očička jim svítí na hony, Taky prosím Maxíka i s Baruškou.

Šťastnou cestu do Itálie a krásný pobyt tam po horou alpskou, dolomitskou přeje vaše ctitelka, obdivovatelka, s pokorou a láskou :-)))

P.S. Kdyže, se nesměle ptám bude čtvrtá?

(29.12.2019 17:02:16)

Připravím nějakou sérii fotek marmeládového prince s Baruškou, ona fotí hodně a má společné krásné fotky! Čtvrtá v průběhu roku, mám zpoždění jako vrata do stodoly a jde to dost pomalu... Ale na únor chystám ještě jedno mega překvapení, ale k němo nemohu prozradit nic, protože kdykoli něko prozradím náznakem, ta koze čtyřkolová tam hned píše, že by chtěla taky... :-( Ale bude to... krásný! 

Do Itálie jede jen "závodní tým", musíme se podělit o čas i prostor :-) Napíšu o tom víc později. 

Krásné dny ku Praze, ať zasvítí sluníčko a ať poslední dny roku jsou stejně príma, jako ty první :-)