Moravská trilogie a vrchol roku | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Moravská trilogie a vrchol roku

Zveřejněno 27.8.2020

Tři dny a tři závody, jeden dokonce trojboj. Prostě my na Moravě. O běhu Night Run jsem psala minule, teď se mrknu na další dvě důležité akce. Atletické mítinky Morenda 2020 na Moravské Slávii a Čokoládová tretra ve Vyškově. Týmový karavan a pětičlenná posádka se prvně v pondělí přesouvá z jednoho konce Brna do téměř středu, na historický atletický stadion MS. Parádní akcička! 

Eli je sice přihlášena do kategorie s dívkami i osmi a devítiletými, ale o to více ji budou motivovat, „provokovat“ a táhnout k pořádným výsledkům. Mítink trvá téměř pět hodin, naštěstí máme super zázemí obytného auta hned za branou stadionu. Opět vedro k padnutí. Eli jde nejdříve na skok do dálky. S trenérem se v poslední době trochu věnovali technice skoku a vyplatilo se! Je nám kousek nad sedm let… a let to byl 38 cenťáků za tři metry. Obrovské zlepšení osobního rekordu a v širokém startovním poli, kde E-liška jednou z nejmladších a dokonale nejmenších sportovkyň, nakonec stříbrná medaile! Na zlato chyběl centimetr. Nadšení nebere konce! 

Za dvě hodiny jdeme na start šedesátky. Eli rozběh vyhrává, ale v jiném jsou dvě devítiletky, které sprintují rychleji. Bereme bronz a další osobní rekord! 

Uběhne další dlouhá pauza a Liška se řadí na start záludné šestistovky. Proč záludné? Eli neumí taktizovat, to žádné malé dítě, buď pomalu, nebo rachot. A 600m na rachot…, který malá upřednostňuje :-), je fakt dost. Nádherný závod, už třetí osobní (PB) rekord za jeden den a další medaile. Bronz, kdy na prvních místech opět dvě dívky o dva roky starší! Naprostá spokojenost, luxusní nálada a za E-liškou přijde několik soupeřek blahopřát a povědět jí, že… běhá fakt dobře. Krásný den, Max to po celou dobu na stadionu zvládnul s odvahou jemu vlastní. 

Brněnské osobní rekordy Eli věnuje své první trenérce Erice, která je na stadionu Moravské Slavie doma, kde začínala :-) Děkujeme, trenérko! 

Karavan na závodech je luxus nad luxus, ihned do sprchy, uvařím pořádnou večeři a pak se za tmy přesouváme do Vyškova. 

Stadion ve Vyškově je obklíčen zákazy vjezdu a navíc musíme podjet most 3,20m, když karavan 3,20m měří na výšku. Uf. Motáme se jakýmsi parkem, ale po chvilce vyjíždíme před samotným stadionem, vypneme motor… a na okénko nám zaklepe paní. Je jedenáct v noci. Opatrně se ptáme, copak…

Koukám, že tu budete asi nocovat, říká paní. Než se nadechneme k odpovědi, zda to vadí a zda máme vypadnout, ona pokračuje – nepotřebujete něco k jídlu, nebo vodu, nebo na záchod, máte tam uvnitř vše? Já tu mám tenhle bufet a akorát zavírám, pokud něco potřebujete, ještě počkám… Valíme oči. To je panečku uvítání! Řekne, kam se máme postavit a je tak milá… :-)

V deset ráno nastupuje ke startu na Čokoládové tretře Max Teo. První jeho závod. Šedesátka, může za ruku s rodičem. Dává to na jedničku kdesi uprostřed startovního pole. Budoucí šampion. O kategorii lépe mastí Mia Ronja. Startuje už samostatně též na 60m. Vyhrává rozběh a v celé kategorii najde jen jednu přemožitelku. Stříbrná. Obě kategorie jsou tzv.nepostupové. 

Další závody v průběhu dne slouží jako kvalifikační pro ostravské semifinále v předvečer Zlaté tretry. Eli smí ve Vyškově startovat na stovku jen mimosoutěžně. Již jednu kvalifikaci na Čokoládovou tretru vyhrála, před 2 měsíci ve Frýdku Místku a má tak účast v Ostravě zajištěnu. Zde jsme jen a pouze k ověření formy, nemůže být vyhlášena v případě úspěchu, a logicky nemůže dostat druhý nominační list. 

Potkáváme staré známé z jiných závodů, některé dívky E-lišce s nadšením fandí, sledují ji po očku už během rozcvičení – jistě, žádná jiná tam neabsolvuje náročnou hodinu přípravy, natož napůl nahatá :-) Eli v tom vedru nejraději bez trička. Myslím, že několik maminek pěkně kroutí hlavami…

Za tatínkem přijde pár rodičů se zeptat na jméno (dcerky), že jejich děti ji chtějí povzbuzovat! A tak se také stalo. Bohužel, jak píšu v Eli postu k akci na jejím instaprofilu, mezi slepými jednooký králem. Lišku řadí do pomalejšího rozběhu a nemá prakticky s kým bojovat. Tak trochu to… vypustí, vyhraje rozběh samotný, nenajde přemožitelku v druhém rozběhu, takže vítězí i v celé disciplíně. Na medaili a diplom už nárok ale nemá, to víme, a tak se prostě jen rozloučíme. Tři dny, pět závodů a pětkrát bedna. Jedeme domů. 

Díky všem, kdo fandí třeba jen na dálku, díky partnerům a sponzorům. Pokračujte, prosím! V příštích dnech nás čeká vyvrcholení letošní sezony… a jedenáct dnů v dodávce :-)

29.8. sobota - Valdštejnova 10 v Chebu, to spíše pro potěšení
30.8. neděle - Athens Original Pheidippides Marathon, virtual na 5km…, protože nás to baví
06.9. neděle - Barcelona Passion Run, virtual na 5km…, protože nás to prostě furt baví a nepřestane :-)
07.9. pondělí - Mezinárodní semifinále Čokoládové tretry, 100m, Ostrava
08.9. úterý - Mezinárodní finále Čokoládové tretry v rámci Mítinku ZLATÁ TRETRA Ostrava, tedy, pokud potvůrka postoupí z pondělního semifinále :-)
10.9. čtvrtek - JBL JUMP FEST KIDS CHALLENGE v Košicích, mýtický mítink v centru města, skokanská rampa a sprinterská trať postaveny přímo před kostelem sv. Alžběty! Klasický dvojboj (60m a skok do dálky)

Do príma prima fotogalerie tudy!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(28.8.2020 22:20:48)

Ahoj, Elisce i Mie moc gratuluji. Krasny zavod. Budu se tesit na dalsi. At to holkám i Maxovi běhá. 

(28.8.2020 22:28:07)

Ahoj :-) Děkujeme a prckům vyřídím :-) Eli jede v sobotu ráno do Chebu na V10, a večer možná vyrazíme do Prahy, máme pozvánku na velký světek běhu do Obory Hvězda! Krásný víkend! 

(27.8.2020 12:48:59)

Ahoj holky, co vám mám říct, málem mně spadla brada, když jsem viděla výsledky z toho Brna. Neuvěřitelný ! ;-) Eliška je fakt skvělá. Hlavně v tom skoku mě hodně překvapila. Jak to dělá ? :-D Klobouk dolů. Jinak jsem moc ráda, že jsme znovu se Šárkou jely na jinou tretru, i když se to ve mně zmítalo, jestli to vůbec ještě zkusit. Olomouc je moje srdcovka, tak jsme jely nakonec tam a jsem moc ráda. Šárka mě překvapila, jak během, tak časem. Na Eli nemá, ale já jsem moc spokojená. V Olomouci jí to fakt vyšlo. ;-) Takže se holky uvidí v semifinále a byla bych ráda, kdyby byly obě ve stejném běhu, aby se Šárka trochu snažila zaběhnout dobrý čas, když bude mít před sebou Eli. ;-) Budete tam zase celá rodina ??? Ráda bych vás někdy viděla všechny !!! Mějte se krásně a ať to krásně běhá. Jo a zapomněla jsem pogratulovat Mie, je taky skvělá ! ;-)

(27.8.2020 12:59:21)

Ahojky, slyšela jsem o Tvých pochybách, pan P. Tě prý přesvědčoval, ať jedete... a je tobře, že se tak stalo! Mám ze Šárky radost, dala o moc lepší čas a je super, že budou spolu na závodech tak důležitých. Uvidíme, jak to tam půjde nám všem :-)

My jsme tam na semifinále bez Maxe, ale na finále dorazí i on s Baruškou, takže jsme tam celá parta! Budu se moc těšit na setkání a hlavně na ty naše malé supersprinterky!  Děkujeme za přání a pozdravy celé rodince!