Neskutečná alpská kombinace | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Neskutečná alpská kombinace

Zveřejněno 23.5.2018

Loňské léto jsem několikrát zavítala s indiánkama, taky s našimi hosty nebo kolegy na neuvěřitelnou noční akci: Večery jako kdysi. Koná se každoročně v malinké dolomitské obci s titulem Z nejkrásnějších italských vesniček roku. Úžasná akce, začíná večer po setmění, stánky se táhnou mezi seníky, hotýlky a bary od samotného vchodu do kaňonu Serrai di Sottoguda. Do půlnoci je veselo :-) 

V uličkách najdete místní řemeslníky, výrobce všeho možného rukodělného, ani jeden vietnamskej prodejce šuntu, ani jeden zloděj s klobásama z velkoobchodu, co je za 99 Kč s ředěnou hořčicí a unuděný prodává nepoučitelným, nic a nikdo z daleka. Každého tu každý zná, jde se na trh s vlastní kůží a před sousedy.  

Kdo pod nejvyšší horou Dolomit přidává hodnotu k prostému medu, dřevu, vlně, sklu, marmeládám nebo železu, ten večer pyšně ukazuje svůj um jiným a s radostí prodává. Do toho děvčata z obce pečou tradiční sladkosti přímo na ulici, alpští záchranáři představují své novinky a krásní lidé v ještě krásnějších ladinských krojích korzují sem a tam… Tu se jeden podělí se sousedem o lahvinku prosecca, jinde cinkají sklenky s domácky dochucenou grapou, někdo vyvalí kolo sýru sýrů, další přihodí špalek špeku,  horalé si potřesou pevnou rukou plnou mozolů, usmějí se a…

...ano, na letošních všech šest večerů těchto oslav pozvali i nás :-) Koneckonců jsem jim z Británie přivezla za dolomitské marmelády pěkné dvě zlaté medaile! 

Přijďte se podívat, budu se těšit! Co čtvrtek po oba letní měsíce. 

Jo a kupte si časák Příběhy plné života(na fotce), představují tam jednu těhotnou čtyřicítku :-)


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit