Olej na zmrzlinu? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Olej na zmrzlinu?

Zveřejněno 11.4.2021

Velké je TO jako malý pomeranč, chová se TO jako citrónek, chutná TO trošku jako limetka a… jíst se TO samotný fakt nedá – znáte TO? Víte, že je TO absolutně dokonalou přísadou, že se bez něj neobejde… nejen středomořská kuchyně? Víte, že TO naprosto NEJ je z Kalábrie a… vyváží se TO do celého světa: Bergamotto di Calabria!

A my ho pro vás a právě teď máme ve formě, která z vaší kuchyně udělá kulinářský ráj i říši gurmánských kouzelníků současně; těch, co dokáží vyčarovat tu nejjemnější chuť z mnoha pokrmů a dalším dát nezaměnitelnou, lehkou a přitom intenzivní i svěží vůni… připomínající středomořské jaro, moře v klidu za poledního slunce… a samotné štěstí: Bergamotto di Calabria!

Píše se to takto: 
Olivový panenský olej za studena lisovaný, poklad z Puglie, ochucený bergamotem! 

Čte se to takto: 
Výjimečnost! 

A že nemáte žádnou zkušenost? Nebo si nejste jistí a neradi byste ho vyplácali na ptákoviny? Že chcete poradit? Tak pak poslouchejte, mám tu pro vás pár dobrých drobných nápadíčků:  extrapanenský olivový olej s bergamotem je jedním z nejlepších dochucovacích olejů, je naprosto nepřekonatelný do salátů a na grilovanou zeleninu, je králem tam, kde se grilují a pečou ryby, jakubky, lahodné jehněčí i… prosté kuře od Babiše za 50 na kilo :-) 

Nebo raději :-) to „konkurenční“ na kilo za 500, ale s certifikátem AOC a s modrejma nohama! Kuře z Bresse! Neznáte ho? Tohle excelentní francouzské kuře je, jako většina jejich farmářských produktů… národní pýchou, však také jako ta jejich vlajka vypadá! Má opravdu modré běháky, sněhobílé peří s výraznými dlouhými péry kolem krku a červený hřebínek. Tu francouzskou trikolóru jsme v něm k obědu měli i zapíchnutou :-)

A pokud ujíždíte na „prosté degustaci“, jako já, pak je to olej přímo předurčený na talířek, trochu mořské hrubé soli a dobrý bílý chléb italský, francouzská bagetka, nebo nakonec i domácí kváskový. Jo, ten talířek, ze kterého by TO šmakovalo nejlíp, tak ten vám představím pozítří! I ten pro vás mám! A kdo sleduje Eli instagram ví, že… na lžičku po ránu, je to lék léků, hlavně pro děti!  

Je to málo? Bergamotový olej použijte na marinádu s balsamikovým octem, opět na bílé maso jako ušitá! Ještě jeden nápad závěrem, stačí jen pár kapek na ricottu nebo mozzarellu, nebóóó také na vanilkovou zmrzlinu! Bingo! 

Olivový olej je pro tělo zlatem, a ten s bergamotem navíc… zlepšuje krevní oběh, tlak, hladí játra, srovnává hladinu cukru v krvi a má pozitivní vliv i na psychiku, zabírá totiž proti stresu! Muže v něm asi vykoupu :-)

Zkuste nakouknout do našeho e-obchůdku, tamtudy k němu budete mít velmi, ale velmi blízko!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.4.2021 18:58:15)

Vona nekecala :-) ... to samozřejmě víme! TO je tak luxusní. Bergamotový panenský olej je tak dobrej...opravdu jsem takový na jazyku ještě neměl. A ten chilli panenský...pohádka v puse :-) jemná pálivá chuť, dá se vypít jen tak. Hmm, kdyby takhle chutnali všechny panenský záležitosti... :-)) Uf...

(13.4.2021 20:42:44)

 Tady máš jistotu! Jiný záležitosti... to nevím, ale tady je to stopro a proto neváhej, používej, kupuj :-) A děkujeme! 

(11.4.2021 12:43:54)

Si TO teda objednám bo si to popsala tak, že bez TOHO už nemůžu existovat :-)) Hmm...ti pěkně děkuju :-)

(11.4.2021 19:57:38)

To tedy... pěkně není zač :-)