Olivový víkend… stáčíme zdarma! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Olivový víkend… stáčíme zdarma!

Zveřejněno 29.4.2015

Minulý týden přivezla Blanka ze Sicílie stovky kilo pomerančů a citronů. Kdybyste viděli karavan uvnitř :-), i ve sprcháči jsem je našla! Na Sicílii Blanka převážela nějaký nábytek do té nové rajčatové výrobny, a zpět byla garáž karavanu po střechu citrusová. Docela jsem jí to záviděla, protože nad garáží je v obytňáku ložnice a to musela být vůně! Přivezla i moc dobrý olivový olej, jako vždy ostatně :-), a nechybí ani ochucený mandarinkový a citronový. Ale pozor, není dochucený aromaty nebo šťávou po lisování, ale ovoce se lisuje spolu s olivami! Paráda!

Tento víkend ve Slunečné kavárně nebude jen o italských pochoutkách, ale hlavně a především o sdílené radosti a chuti!

Od 1.5. do 3.5. totiž olivový olej není jen na prodej, můžete si ho prostě jen tak s námi sdílet, ochutnat a kdo si přinese prcka deckového (skleničku, lahvičku, cokoli), odnese si vlastní vzorek i domů! Při cenách našich oliváčů, cca 100 Kč na deci, by to mohl být milý dárek, co myslíte? A naučíme vás olej i degustovat!

Přijďte, celý první květnový víkend jsme tu prostě na olivovém oleji a „kdo maže, ten jede“.

A jaký olej budeme rozdávat? Víte, kde je království L´Occitane en Provence, tedy, kde sídlí tato světová značka? Na kraji městečka Manosque v Alpe de Haute - Provence. Je to kraj, kam Blanka zajíždí co rok na sklizeň levandule. A vozí místní exkluzivní olivové oleje do naší Slunečné kavárny. A že jich tam po okolí je. Jak olivových hájů, tak lisoven :-) Ten náš se jmenuje Le Moulin de l´Olivette, a je také z Manosque!

Extra panenský, pouze z místních oliv Aglandaú a za studena lisovaný zázrak, který si ze světových soutěží vozí stále dokola četná ocenění. Tak ten jsme nalili do olivového minitanku co najdete na baru u kávovaru, a kohoutek se otevře každému, kdo bude chtít zdarma ochutnat i si domů, jako pozornost, odnést příjemný vzorek. Ale pozor, do vlastního, my jen stáčíme :-)

Tak se na vás těším
Baruška


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit