První den sezony, smrt na čtyřkolce a nový apartmán | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

První den sezony, smrt na čtyřkolce a nový apartmán

Zveřejněno 16.12.2018

V jeden den otevřela lanovka na nejvyšší horu Dolomit, a my ji máme téměř na zahradě; otevřela naše běžkařská trať, otevřely některé hotely a obchody, prostě… sezona nejen turistická startuje. Evviva! 
Ve stejný den jiná sezona končí a kluci vyrazili na lov.

Někomu to může připadat barbarský, ale my to vidíme jinak… Pro peklo na zemi v podobě uragánu v minulém měsíci byl lov kamzíků v našem kraji zakázán, až teď povolen. Na jeden den. Na úpatí jižní stěny Marmolady ve více jak dvou kilometrech nad mořem a v půlmetru sněhu střelci zaujali pozice. Co dodat? Respektujeme přírodu. Respektujeme život v přírodě. I náš život vysoko v horách! Lov k tomu životu patří a naše dětí ví, že maso se nerodí v obchoďáku samo od sebe, pěkně čisťoučké bez krve a zabalené v popsané krabičce. Ví, že nám ho nějaké zvířátko muselo dát tím, že zemřelo, a my že jsme mu za něj poděkovali. Lov to není pro zábavu. Tomu říkám přirozenost. Navíc si myslím, že tenhle kamzík dostal infarkt při pohledu na ty dva, že to ani nebylo puškou… :-)  
…………………..
A protože sezona startuje a startují i vaše poptávky na ubytování, jen tak mimochodem :-) jsme dnes k tomu našemu pořídili druhý apartmán přímo na nejdelší dolomitské sjezdovce, pro pět kousků a s podzemní garáží, a k tomu taky sněžný skútr


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit