Sobotní závody a postesk Lídy Formanové | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Sobotní závody a postesk Lídy Formanové

Zveřejněno 8.2.2021

Eli byla jako na trní. Už měsíce. Denně trénink, závodní nálada, chuť se popasovat na jakékoli trati, ale opravdové závody v nedohlednu. Dokonce nám zrušili i komplet celý Ski tour na běžkách, na který trénujeme poctivě už měsíce co týden na Šumavě, a kde jsme chtěli obhájit loňskou bednu za celkové umístění v seriálu.  

Virtuální běhy sice občas dáme, ale Eli neberou. Všechno virtuální je pro kočku a na prd :-) Naštěstí to borci z Winter Run zajistili na 100%. Reálný závod, individuální starty, žádný pouhý pocit závodu, ale závod (téměř) se vším všudy, šance soutěžit! Ani to, že musí tým vstávat před čtvrtou a čeká je tam a zpět na 900 km (!!) nebylo překážkou. A Mia, že pojede a poběží také!

Ostrava byla zmrzlá, ponurá a… prý prostě šedivě ostravská, stejně jako loni, když tu Eli vyhrála. Malá závodnice má ale na místě velkou radost, žádné chmury, vidí staré dobré tváře, úsměvy pořadatelů, zdraví se se všemi s nehranou radostí z opětovného setkání. 

Startuje se individuálně. V 10h jsou na řadě děti kategorie U6, tedy ty do šesti let věku. Vybíhá Mia, jiné holčičky nejsou, a tak soutěží s klukem. Bez problému. I tak vítězí a její oči se výmluvně lesknou. Za pár minut startuje E-liška (a to běžela s Miou její závod jako doprovod…) Vyletí jako raketa. 

I z videa je patrné zrychlení, které „naakumulovala“ poctivým tréninkem během podzimu a zimní přípravy. Létající anděl. To sedí. Spíkr o ni chvilku mluví a dodá, že by to tím rychlým tempem uměla běžet i desetkrát za sebou. Mohla. Trénuje tak :-)

Večer vidíme online výsledky a je to potvrzené, obě jsou nejrychlejší ve vlastních kategoriích i mezi kluky.  

V sobotu v noci si čtu rozhovor s Ludmilou Formanovou. Dávala ho něco před rokem. Ptali se jí také, jak vidí současné atlety, běžce. Nejen reprezentaci. Její odpověď byla jednoduchá. Bez frází. Bez okecávání. Bez plusového bodu pro současnou metodiku, pro práci svazu, oddílů i sportovců. Dobře tak. Lídy odpověď byla přesně v souladu s tím, co často píšu tady na webu, a potvrdila také běžecké statistiky, které jsou nelítostné - ale zadostiučinění jsem necítila. Ba naopak. Smutek a beznaděj. 

Mistryně světa na půlce odpovídá: „Získat dnes světovou medaili v běžeckých disciplínách, je strašně těžké. Když se kouknu na současné běžce u nás, tak to bude ještě hodně dlouho trvat, než na medaili bude moct někdo vůbec pomýšlet.“

Pro nás je to jeden z posledních kamínků v mozaice. Posouváme se k razantní změně s rozmyslem, už jsme ji i tak trochu zveřejnili - je rozhodnuto už nějakou dobu, ale… fakticky se VŠE změní v následujících týdnech. Píšu si s jedním z nejlepších sprinterů na světě. Rekordmanem, jehož jméno rezonuje… Má v Londýně vyhlášenou běžeckou akademii a má zájem. Víc povím tak do měsíce :-)

Ludmila Formanová (o chloupek starší, než já)
Mistryně světa na 800 metrů ze Sevilly 1999
Halová mistryně světa (1999) a Evropy (1998)
Stále drží rekord halového MS na 800 m (1:56.90)
V roce 1999 si zaběhla i osobák (1:56.56) rychleji z českých žen běžela jen Jarmila Kratochvílová (1:53.28), její pozdější trenérka.


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(9.2.2021 16:16:11)

Milá Blanko, Pavle..

..blahopřeji Vám k úžasným dětem a všem Vašim dětem k tak úžasným rodičům!

 Obrovská vlna podpory, motivace, energie, radosti a především lásky přímo tryská z každého řádku. 

Již naprosto rozumím obrovské síle slov, které jsi mi v neděli vepsala jako osobní věnování do Tvých knih...

.. a protože jsem to překvapení si je přečíst nechala až na dnes, tak Ti za ně zpětně ještě jednou děkuji.

Sněte a létejte, jdu to také zkusit :-)))))

Držím pěsti. Martina 

 

(9.2.2021 16:29:11)

Byli jste nám velkým, až neuvěřitelným překvapením... škoda, že to bylo tak krátké! Moc děkujeme za vše, ale za úplně vše, nejen za ta krásná slova tady! Jen škoda, že nebudu mít tu mojí samolepku na boku jednoho z těch megakaravanů..., co by zakrývala šrámy a díry :-)))) A to protože piloti jsou machři na 1000% a vešli se s šíří strojů 2.9 do brány rozměrů 2.9 :-))))) 

Byli jste nám nejen velkým překvapením a potěšením, ale také megapsychickou podporou a vzpruhou! Mějte krásný časy před sebou, držte se a snad vás někdy někde opět potkáme! 

(9.2.2021 16:38:19)

:-))))) Už teď se těšíme, neváhejte nám zaťukat na dveře, pojedete-li kolem nás, kdekoliv.

Až k Vám vyrazím pro marmelády, tentokrát osobním autem ;-) , tak se budu těšit, že budu mít kliku a pozdravím Vás...

Protože marmelády se jedí a nevystavují ;-)))

Pěkný podvečer na zasněžený zámek všem princeznám, princi, královně i panu králi :)) 

 

(9.2.2021 16:51:55)

Ani nevíš, jak se těším... někdy a někde! Kdekoli! 
V sobotu pojede minizávodní tým (muž a holky) na závody přes Humpolec, tak až budou míjet Bernarda, nechaj mu tam originál tý fotky s Prazdrojem :-))) jo? 

 

(9.2.2021 17:01:18)

:-))))) někdy se to zkrátka povede ;-)))) 

Když budou mít chuť na čajík nebo capuccino (nejlepší umíš jenom Ty)  jsou samozřejmě vítaní :))) Ať se týmu zadaří !!  

(9.2.2021 19:39:28)

Vyráží už před pátou :-))))) 

Ale ne, jednou nám to všem a vše vyjde... Stopro! Pozdravuj celou partu!  

(9.2.2021 20:13:50)

:-))) Děkuji za pozdravy, ráda je všem vyřídím. Pěkný večer... M.

(9.2.2021 14:19:09)

Blani, vždy upečete nějaký fajný vymazlený jobovky! Tak ať se dílo daří. Budu vždy fandit o sto šest :-)))

(9.2.2021 14:23:28)

Ale kdepak, jobovky nám peče ten covidový sajrajt, a my musíme žít podle něj, ne podle sebe. My všichni jsem tím extrémní formou limitovaní. I proto se naše změna urychlila... Už není proč a na co čekat. Zatím krásně máváme, všici! 

(9.2.2021 01:01:57)

Citim ze mate velke plany Milfajtky, tak at se dari.....moc vam fandim

(9.2.2021 12:31:39)

Ano, plány máme furt nemalý, ale teď už směřují jen jedním směrem :-) Díky za podporu! 

(8.2.2021 21:06:29)

Ahoj holky, to bylo ale překvapení, když jsem viděla ve výsledcích, že holky v Ostravě závodily a samozřejmě měly skvělé časy obě dvě. Moc gratuluju. Ale že se vám chtělo jet takovou dálku ! :-) Ty individuální dětské běhy jsou trochu o ničem, ale aspoň něco. Šárka ráda závodí a soupeři ji motivují, ale takhle ji to moc nebude bavit a hlavně se nebude tolik snažit, když poběží sama. Ale zase si říkám, že je fajn, že budou aspoň nějaké závody. V Olomouci se nejspíš uvidíme, pokud se něco nezvrtne. :-) Šárka už se moc těší na holky ! Jo a snad tam nezmrznem. :-) Budu se moc těšit na novinky ohledně toho Londýna ! ;-) Posíláme moc pozdravů a v sobotu snad na viděnou. 

(8.2.2021 22:33:17)

Ahoj, holky, děkujeme a... tak se tedy těšíme na Olomouc! Eli a Mia posílají Šárce pusu a nemohou se dočkat!