Start do sezony 2020 | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Start do sezony 2020

Zveřejněno 2.4.2020

Sice se závodilo jen první dva měsíce, ale čtvrtina roku je za námi. Naše malá závodnice sklízela ovoce tvrdé zimní přípravy. Eli se zúčastnila v Čechách a na Moravě dohromady dvanácti závodů na běžkách, v krosu, tedy v přespolním běhu, na silnici a v hale. Statistika je neúprosná.

Z dvanácti startů desetkrát vyskočila na stupně vítězů, ať již celkové, nebo ve vlastní kategorii! Z toho sedmkrát zlatá a třikrát stříbrná. Ze 7 zlatých pětkrát porazila nejen děvčata, ale i všechny kluky. Dvakrát doběhla mimo bednu, a pokaždé to bylo díky nepříjemnému pádu na trati. Velkým úspěchem je jistě celkové vítězství v její kategorii v seriálu (šest zimních závodů) Winter Run 2020 - Českomoravský pohár v zimním běhu. 

Po delším období s virózou a minisoustředění v severní Anglii, jsme nově v plném tréninkovém procesu. Jak to dnes doma vypadá s přípravou, jsem popsala tady. A abych pravdu pověděla, je to v posledních týdnech koronavirových jediná naše radost.

Mnoho závodů po celé Evropě, kam byla E-liška přihlášená, bylo zrušeno už v březnu a nyní v dubnu též, případně došlo k přesunům na pozdější termíny. Výhled na další měsíce také není příjemný. I týmová příprava v mateřském oddílu Dukla Praha stojí. O to více se těšíme z každého dne, kdy běháme a cvičíme doma, aby byla malá atletka poctivě připravena na start… v nové době pokoronavirové, na zápolení se soupeřkami a s časem! Zatím běhá jen proti tatínkovo stopkám a soupeří s nejmilejší sparingpartnerkou Miou Ronjou. 

Dnes Eli pozdravuje všechny holky a kluky ze startovního roštu, také trenérku Eriku, a hlavně kamarádku v boji, hradeckou Šárku! 

Všem vám přejeme hodně zdraví, štěstí a doufáme, že se také pilně připravujete! Držíme palce!

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(2.4.2020 16:38:33)

Blani, tak mě napadlo, jestli nechceš někam poslat videa z Olomouce ? Mám celkem 4 videa. :-) Tenkrát jsem ti posílala i videa z Hradce, ale nevím, jestli jsi je viděla, jestli se k tobě dostaly ?

(2.4.2020 18:49:19)

No jasněm, prosím poslat na blanka@blanka-milfait.com, to bude super! První jsme viděli, a je tam i Eli a ten můj ještě s vousama :-))) Děkuju předem! 

(2.4.2020 16:13:17)

Ahoj Blani, tak to je moc pěkný, že Eliška pozdravuje naši Šárku !!! ;-) Šárka byla hodně překvapená, vůbec to nečekala a taky moc pozdravuje. Pořád ji říkám, ať si bere z Elišky příklad, že trénuje každej den, proto je tak dobrá. Šárka nám trochu teď zlenivěla, jezdíme jen na kole a běháme u nás v baráku po schodech, ale to je zatím všechno. S tou rouškou se běhá špatně, ale příští týden začneme. Musíme zajet někam, kde nejsou lidi. :-) Hrozně nás taky mrzí, že nejsou závody, taky jsme jich pár letos měli naplánovaných, tak snad se dočkáme. Jinak tvoje příspěvky čtu pořád. ;-) Mějte se krásně, hlavně ať jste zdravý a doufám, že se letos na nějakých závodech uvidíme. :-)

(2.4.2020 18:55:08)

No často přijde, že chce v počítači vidět fotky, kde je Šárka :-) Eli, jak nechodí do školy, nemá kamarádky „mimo barák“, a tak se rychle upne. Nic to nemění na skutečnosti, že ne na každého :-) Moc se těší, až se potkají na závodech v době příští. My to naštěstí s tréninkem máme jednoduché, takže se maká o 106, a rouška nepřekáží. Jak koukám na překlady závodů, právě teď dorazil další mail, snad to od června bude ok. I tretra se bude běhat o prázdninách. Zase o to víc bude našlapanej podzim :-)

Moc pozdravujeme a budeme doufat. Držte se, trénujte a těšte se! Jako se těšíme my J