Tuhle budete chtít... mít :-) Jako já... | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Tuhle budete chtít... mít :-) Jako já...

Zveřejněno 10.7.2015

Jsou knížky – kuchařky, které mě nechávají chladnou. Ani nemám touhu jimi listovat, natož je vlastnit. Těch je absolutní většina. Pak jsou ty… technické, jak já jim říkám. Graficky kolikrát stojí za prd, fotky za prdy dva, ale informačně jsou určené do mojí knihovničkové sbírky, co kdyby jednou :-) Každý rok jich pár po Čechách i Evropě posbírám.  Pak jsou kuchařky, které mám pro potěšení. Možná v nich ani tak nejde o recepty, jako o… kouzlo, které zprostředkovávají. Mohou být staré, s kresbami namísto super fotek, mohou být malované, mohou být… prostě jakékoli, jen aby chytly za srdce, aby ve mně vykouzlily pocit, že právě TUHLE musím mít :-)

Jsou 2 ráno, před chvilkou jsem pozorovala hodně zblízka vír vody v toaletní míse, už podesáté dnes, a říkám si, že raději s měsíčním prckem v Mongolsku, než měsíce nevolností; a nyní zakládám na meruňkovou marmošku s mátou. Nespím, tak pracuju. Do toho jsem si všimla, že na stole leží balíček. Je od Dity. Ano, od „té“ Dity!

Tak to je přesně ta kuchařka, kterou mít… potřebuju! Profesionální práce s fotkami, velmi dobrá ruka grafiků, prostě celkový design na 1 s hvězdičkou. Děkuju, Dito, děkuju za zaslání, věnování i tu zmínku u marmelád!

A vzkaz vám všem? Kupujte kuchařku Dity P., vyšla v půli roku 2015. A na konci roku 2016 pak nezapomeňte koupit nový… recepisný cestopis Blanky M. Takhle na střídačku se to dá zvládnout :-)

Na malém českém rybníčku si autorky (i autoři) tématicky úzce zaměřených knih moc nepomáhají, nepochválí se, nepodpoří! Však si prý konkurují. A aby jedna o druhé řekla cokoli kladného? Nevídané, neslýchané. O to více mě překvapila Dita Pecháčková, když se mi jednoho dne kdysi ozvala. Trochu nevěřícně jsem koukala. Jo, přiznávám. A dnes? Držím Ditě palce v prodejích, držím palce, aby si Dity další kuchařka našla to pravé místo ve všech vašich knihovnách! A ten porculán jí fakt závidím :-)


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit