Verdunské memoáry s řádným rozčílením | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Verdunské memoáry s řádným rozčílením

Zveřejněno 4.8.2015

Včera si takhle sedím na nějaké louce u Verdunu, pan P. s E-liškou zase lezou do nějakého bunkru nebo opevnění, nebo co to je za díru v křoví, jsou samá pavučina, malá si odřela koleno, ale vypadají nadšeně :-) Právě dorazil email s fotkou. I teď a tady… potkávám šlendrián, který opravdu zamrzí. Zabolí.

Desítky poškozených balíků, desítky rozbitých skleniček, pozdní dodání, legrácky typu… „pokoušeli jsme se doručit balík, přijďte si pro ně na poštu“ - aniž by se pošťák vůbec snažil adresáta zastihnout. To je pořád. Tři roky za sebou. Jasně, náš odesílaný objem je velký, jedná se o pár procent, ale… proč vůbec? Sami si balíky testujeme, zabalíme zkušební a necháme ho upadnout. Případně něco na něj. Nic se mu nestane. Nemůže. Nesmí. Balíme úměrně obsahu.

Ale chyba. Nebalíme úměrně společnosti, která je přepravuje! České poště. Jistě, většinou uznávají reklamace, vlastně trochu pod nátlakem. Ale ve vícero případech, zvláště pak, když reklamaci učinil odběratel, tedy náš zákazník a ne my, reklamace uznána není.

Na fotce je kniha, která v těchto dnech dorazila naší klientce. Aby se poškodila strana (hrana) knihy tímto způsobem, a balená v bublinkové obálce, muselo s ní být mrštěno velkou silou proti jiné hraně. Udělal to dobytek. Nekulturní tupé stvoření, které chodí do zaměstnání proto, aby dostávalo peníze z našich zásilek… a zbytek je mu fuk. Jeho kolegyně je protivná na přepážce (opět za naše peníze), kolega hraje s balíky fotbálek, druhý je z dodávky vyhazuje rovnou na chodník! Další zásilky vykrádá a jiný zase namísto doručování... tyto hází pod most.  Asi budeme s pošťáky, co k nám pro balíky jezdí, zacházet podobně… prostě, jak si zaslouží. Na hrubý pytel hrubá záplata a jak se do lesa, tak se z lesa.

Pořád jsem byla tolerantní, odpouštěla a nevztekala se, moc si ani nestěžovala, však vím, že tak jsou i slušní lidé, ale už mě to přerostlo přes hlavu. Není to jediná knížka, která byla doručena takto poškozená :-( a ty stovky zničených marmelád ani už nepočítám...


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit