Vraňany mají Marmeládovou královnu dne! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Vraňany mají Marmeládovou královnu dne!

Zveřejněno 5.6.2016

Po čtvrté z pelechu a před pátou směr Vraňany (200km z domu), abychom přímo vedle jahodových plantáží vařili marmeládu… přeci jahodovou! Například s meduňkou, mořskou solí či s portským vínem, abychom také soutěžili se čtyřicítkou super adeptek na titul dne, nebo abychom si povídali o marmeládování, o včasné sklizni ovoce i o výběru sklenic, smáli se, trochu i blbnuli a prostě si to užili na 139 procent! Atmosféra na jedničku!

„Časopis Krásný Venkov a Blanka Milfaitová hledají české Královny marmelád!“

Od deseti hodin přijímáme marmelády do soutěže, čistíme jahody, a rozjíždíme doplňkový prodej POV, pektinu, našeho sicilského limoncella, ultrazlatých marmelád citronových; jo, jo, marmelád s posledním světovým titulem Nejlepší z nejlepších! Následují nezbytné fotky s fanynkami, podpisy na knížky i samolepky, pusy na setkání, a sluníčko peče na plné pecky.

Spolu s Krásným Venkovem, který šestici soutěží s Marmeládovou královnou pořádá, a Dášou Hančů, majitelkou jahodárny Vraňany, jsem v sobotu odpoledne předala deset cen za fakt dobré marmelády (po - a věřte mi - opravdu náročné degustaci a senzorickém hodnocení), rozdala dvě bedny Kilnerek na zavařování… jen tak pro společné potěšení :-) a… vyhlásila Královnu marmelád!

Tou nejlepší se stala Zsanett Szücs Sipos a její jahůdka s bezinkovým květem. Gratuluji k vítězství a pěkným cenám!

A kdy se uvidíme příště? 25. června v Poděbradech! A bude u toho i naše pojízdná doubledecker restaurace! Více na FB profilech Krásného Venkova a B.M.

Závěrem?
Velké poděkování marmeládovým čarodějkám za pomoc a podporu, pusu Jitce P. Houfkové za super svačinky epesně zabalené, „pánovi z fotky“ v peněžence kamarádky Míši děkuju za krabice plné dortů, Martině za pytel meduňky, Dáše za jahody jako cukr a Krásnému Venkovu za vše, i za první cenu, kterou byl „málem“ malý statek s vejminkem v Horoměřicích :-) Jen ty klíče od něj nikdo neměl :-)


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit