Výmluva? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Výmluva?

Zveřejněno 12.8.2018

Vlastně byste si mohli i postěžovat… a já bych pochopila. Po šesti letech intenzivního psaní, kdy můj web nabobtnával denně o text až na několik tisíc, trochu brzdím. A musím se omluvit, protože vaše návštěvy mi dávaly šťávu k dalšímu konání, a dávají dále, protože si jich vážím a protože interakce z toho plynoucí je prostě… príma :-)

Poslední týdny až 2-3 měsíce vás zanedbávám. Povím vám proč, ale není to pouhá omluva, ani dokonalá výmluva, jen vysvětlení. Pupek plného těhotenství a dva prckové k tomu dávají zabrat časově i jinak, psaní pro náš italský web a FB kempu totéž. Do toho starost o desítku zaměstnanců, kterým 2x denně vařím - to násobíme pečením na náš bar a marmeládami, které se vyrábí stále stejně intenzivně… a tělo si v nadmořské výšce 1500 m. říká o častější, alespoň čtvrthodinovou, „dáme si dvacet“.  Jako, myslíte, že už se z toho psaní vykecávám? Že by to stačilo jednou větou, jo, jsem utahaná jako pes. Asi jsme s tím děláním dětí „jako na běžícím pásu“ začali nějak později. Taková škoda!  

Máme v Dolomitech nejplnější sezonu, k tomu jsme připravovali dva běžecké závody a ještě co týden vystavujeme na velké noční akci v Nejkrásnější vesničce roku. Kdybych neměla obrovskou pomoc v Barušce, tak nevím! Děkuju, Báro! 

Přesto chystám další novinky. Máme pár projektů v rozjezdu, a aby to nebylo fakt málo, chystáme konečně stavbu pořádné kuchyně a toalet pro… novou restauraci! Jo jo, už jsou tu denně architekti a cosi mezi doškovou střechou, výhledem na Marmoládu a otevřeným vnitřním ohněm se chystá. Stavím… také kostru nové knihy (že vyšlo Nebát se přát si v anglině, před měsícem, to už jsem vám říkala). Věřím, fakt že jo, že s podzimem a příchodem Lojzy na svět, naberu další síly! Věřím… Ale mezitím se uvidíme ještě skrze obrazovky České televize a čekám, že tak jako každý týden, někdo z vás k nám dorazí :-) 

Dnes vám přidám odkaz na video, na kterém můžete identifikovat jednoho z nás v plném nasazení. U nás se dře fakt 24h denně! 

Budu se na vás dál těšit tady na webu, ale také v Malga Ciapela, pokud byste se chtěli přijet podívat - už nabízíme ubytování i pokud nemáte vlastní stan, karavan nebo přívěs obytný – k dispozici je náš obytný přívěs pro 4 s představbou, nebo apartmán pro šest! 

Krásný zbytek léta z české enklávy v Dolomitech!
Vaše Blanka 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(16.8.2018 06:32:35)
Milá Blaničko, moře pozdravů" z naší milované Šumavy", však obĕ víme, zítra odjíždím s plnou náručí borůvek a brusinek a budu se snažit udělat ty nej marmošky, jak nás učila naše královna. Blaničko, žádné omlouvani, vím, že jste nezmar, ale to nejdůležitější je rodina a kdo vás potřebuje více než ty dvĕ berušky a brzy i Lojzík a pan P a Beruška a ....... Ještě jedno překvapení, v září jdu do "školy" začínám italštinu pro začátečníky a pokračuji š francouzštinou. Moc pozdravů, a ještě to " mateřské" opatrujte se; holčičky.
(16.8.2018 07:53:37)
Milá Helenko, zvláštně se to píše, ale zase ne těžce, chci po tom "mateřském" povědět, že co jsem z toho nedostala od matky, dostávám od Vás a dalších fanynek. Víte, dnes nám přijela nová paní na hlídaní, a Eli se ptá tatínka, zda jí může říkat babičko... To jsou prostě mizerný okamžiky... Užijte si marmeládování, brzo prozradím datum, kdy v České televizi představím nové recepty a zatím se mějte krásně! Od nás!
(14.8.2018 05:48:25)
I ja se pripojuji,opravdu jste Blani dokazala straaasne moc,neni se za co omlouvat,rodina na prvnim miste,........a nyni vice odpocinku,vim ze se to lehce rika,ja jsem jako robot cely zivot ,ale ..no proste to zkuste
(14.8.2018 07:33:22)
Děkuju, Jitko, posílám pozdravy za velkou louži a slibuju, že si dneska na chvilku sednu :-) Ale protože máme naprosto plný kemp, několik set lidí, asi to nadlouho nebude a Někdo mě zapojí :-)
(13.8.2018 15:12:58)
Ještě prosím pozdravujete Barču, též od Veroniky. (vloni byla na Srní ještě v kavárně)
(13.8.2018 15:20:06)
Určo si to tu přečte, je tu jako doma :-) A děkuju i za ní!
(13.8.2018 15:02:10)
Milá Blanko, nevidím vůbec žádný důvod, proč byste se měla někomu za něco omlouvat. Je jasné, že v současné situaci nemáte času nazbyt a že rodina je pro Vás nejvíc. Ráda si od Vás vždy přečtu nějaké novinky, ale Vy teď hlavně víc myslete na sebe. Myslím, že jste toho dokázala již víc než dost, jediné, co myslím moc neumíte je být sobecká. A to byste se měla naučit. Držím Vám všem moc palce a doufám, že se mi někdy podaří se k Vám podívat.
(13.8.2018 15:08:14)
Děkuju, Ivanko, je pravda, že odpočívání mi moc nejde... :-) Nějak nedávám to pomyšlení na práci, která pak okolo stojí. Ale už i brigádnice mi dnes povídala, abych si šla odpočinout... Moc děkuju za podporu a věřím, že se opravdu někdy uvidíme...
(13.8.2018 13:13:18)
Milá Blanko, co říci než ,že je to výborný, úžasný všechny ty aktivity. Češi se pravda nikdy v cizině neztratí a vždy předvádí pořádnou porci práce. Jenom nevíme , ten fousatej pilař, by mohl trochu přidat. Zima blízko, večer taky a to dřevo moc nemizí. Zatím z něj pot nestříká. Dává si na čas. Že by čekal až na Lojzíka, který mu teprve ukáže pořádný fortel ? Stále vzpomínáme na všechny. Zdraví Naďa a Mirek z Vysočiny. PS: zde stále panují značná tepla / 30 až 34 stupňů / doslova výheň, tráva a ostatní rostliny spálené horkem. To krásné Dolomity, jsou jistě stále zelené a svěží.
(13.8.2018 14:29:46)
Zelené, svěží a nikdy nad 25 :-) Prostě dokonalost sama. Fousáč dělá, že dělá, ale taky koukám, že mu to moc nemizí pod rukama :-) Je to jasný, hraje to na nás a čeká na tu listopadovou pomoc :-) Odhaleno! Moře pozdravů z místa, kde kdysi moře bylo!
(12.8.2018 11:40:49)
Milá Blanko má! Hlásí se, možná ještě stále, ambasadorka Míška, po nějaké době! :) Myslím na Tebe, na Vaše projekty, máma mi koupila Tvoji poslední knížku, a stýská se mi po Tvých marmoškách (s tím musím něco udělat! :), a moc moc zdravím z Holandska kde právě jsem, a posílám spoustu lásky a síly, Mám Tě, Vás, moc ráda! Ať se daří, tfuk tfuj!
(12.8.2018 11:48:10)
Ahoj moje milá marmeládová vyslankyně :-) Moc ráda Tě po době slyším! Děkuju za sledovačku a doufám, že se někdy u nás pod horou zastavíš, věřím, že by se Ti tu moc líbilo. A taky je tu co ochutnat, a to nejenom marmeládového! Posíláme pusy, už skorem x 5 a přeju príma konec léta!
(12.8.2018 10:55:47)
Skalní nezapomenou, porozumí i prominou ❤ stejně musí mít Tvůj den 48 hodin nejméně :-) žijete život pod Horou, o kterém někteří z nás jen sní, i když je v reálu tolik jiný, drsný a nelehký, ale o to více nádherný! A dobře se čte vše, co napíšeš ❤ pusu všem :-))
(12.8.2018 11:30:08)
Děkuju za podporu, Jani... My vlastně pořád děláme další a nové věci, stále vyšší nasazení a nějak pozapomínáme, že jsou tu už skorem 3 děti :-) Tedy v dobrém! A tak jsou součástí úžasného superaktivního života v tomhle nebezpečně nádherném koutku světa...