Vysvědčení v domácí škole | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Vysvědčení v domácí škole

Zveřejněno 31.1.2021

Máme za sebou třetí půlrok. První pololetí druhé třídy. Nové předměty, výzvy pro Eli i pro domácí učitele :-) Jsem nadmíru šťastná, že naše dozorová škola je tak daleko a tak virtuální, že nám nikterak nenarušuje naše představy, způsoby a že… žádný učitel E-lišce nevtlouká do hlavy systémovou a systematickou demagogii… Ne, nemluvím o konkrétní škole a kantorech, ale o Systému, který každá jedna škola reprezentuje. 

Ptáte se, jakou demagogii myslím? Třeba tu z mozků a per progresivní levice, která okupuje Brusel a Štrasburk, a odkud nejen české sektorové ministerstvo musí čerpat. Ano, mám problém s tím, co z EU jde na MŠMT a dále pak na pedagogické fakulty a do budoucích učitelů, co se do nich hustí (sama jsem to zažila). Mám problém s výchovnými rámci, které školy aplikují, se "zájmem" Systému nevychovávat svobodné občany, s tím, jak se pokrucuje vše. Překlápí podle potřeby a zamlčuje podle chutě. Za bolševika se mnoho věcí podávalo tendenčně a ostudně. Lhalo se. Ano. Dnes jsme na tom stejně. Horší se to rok za rokem. Manipuluje se nezakrytě, zamlčuje se s přiznáním, že ano, že je třeba lhát, aby nový člověk dospěl lépe, než člověk nedávný! Fuj...    

Dennodenně jsem vděčná za rozhodnutí děti do běžné či výjimečné, alternativní nebo klasické školy nedat. Ani omylem. Psala jsem o tom mockrát, dnes tudíž jen krátký report o pololetním vysvědčení :-) 

Naše děti, to je naše budoucnost: naše dnešní úsilí, láska, nekonečná snaha, kontinuální péče a naše absolutní odpovědnost. Hodnoty, na kterých stavíme. Ničemu z toho se stát skrze jeho školský systém nedokáže ani přiblížit!  

Můžeme o tom diskutovat, budete se mnou nesouhlasit a oponovat mi. Chápu to. I tisíce a tisíce dětí z běžných škol nesou domů super vysvědčení, učí se nádherně, baví je to a dělají vám radost! To samozřejmě! A je to moc dobře - ale pro nás je vysvědčení jen část toho, co dítě domů ze školy nese, je to jen malý díl jeho formátování. Vysvědčení z tohoto formátování přijde až po letech! 
…………………

Prospěla s vyznamenáním. Samé biče :-) 

Psala jsem vám před rokem něco o Domácí škole, koukněte sem

A ještě pár slov o Poškozených dětech tady.  

A když je to na Plnou hubu, pak tudy. 

No a tady to začíná: Vraťte děti maminkám. 

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(1.2.2021 01:33:10)

Milá Eliško, jsi prostě obrovská jednička, gratulace veliká, i tvoji rodiče si zaslouží  velikanánskou jedničku a poděkování. :-)))))

(1.2.2021 07:55:55)

Zatím to jde samo, Helenko, prověření bojem teprv přijde :-) Ale pořád platí, že školní znalosti jsou jen částí toho, co dětí ze školy domu nosí, co si ze školní komunity pro život berou... Tam vidím největší rozdíly. Moc pozdravů a děkujemeeee!