Zlatá zrnka | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zlatá zrnka

Zveřejněno 29.11.2020

Nedávno jsem vás seznámila s naší novinkou nejen v zámeckém concept storu, ale především v právě otevřeném e-obchůdku. Děláte mi radost, objednáváte a píšete, jak jste nadšené, co právě pečete… a jak moc to doma u vás voní! I proto dnes přidávám tolik poptávané Zlaté zrnko z nejlepších lískových oříšků této planety - Nocciola Piemonte IGP!

Piemontské oříšky s chráněným označením původu z pahorkatiny okolo Monferrata na severozápadě Itálie, se pyšní uznávanými oceněními, staletou tradicí a fajnšmekři, cukráři i čokolatiéři je po právu považují za ty nejlepší lískáče na světě! 

Svůdné aroma a lehounká sladkost, to je vznešený dar kraje, kde se již od konce 16. století rodí oříšky oříšků!  Opatrný sběr, ruční přebírání před vyloupáním, a následně finální třídění po vyloupání, to vše násobené jedinečnou chuťovou jemností lískooříškové odrůdy Tonda Gentile del Piemonte, a na dokonalou slast je zaděláno! 

V zámeckém concept storu a v e-obchůdku tak najdete nejen dříve anoncované pražené lískové oříšky a oříškovou mouku, ale nově též sekanou granellu, zlaté oříškové zrnko. Vše ve vakuu a vše se 100% zárukou nejen od farmáře - za produkt ručíme i my naším jménem! 

Z pražených lískáčů se jemným mletím získává kvalitní mouka, nebo právě hrubě sekané malinkaté kousíčky oříšků, kterým se říká granella, tedy zrnko - základní materiál i pro všechny výrobce zmrzliny, domácí šikulky pekařky, kouzelníky s moderními dezerty, ale neobejdou se bez nich ani ti nejlepší šéfkuchaři a jejich rafinované pochoutky z kuchyně slané.

Už se nemohu dočkat, až mi pošlete fotky vašich kousků, popíšete, jak krásně umíte mouku nebo zrnko zpracovat, a z čeho výtečného se vaše rodinka doma těšila :-)

Pojďte mrknout do obchůdku! 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit