Zlaté české ruce | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zlaté české ruce

Zveřejněno 31.10.2019

 „Musím se Vám přiznat, Blanko, že o soutěži Great taste Awards, jsem se prvně dozvěděl právě díky Vám! Toho času jsem byl ještě v bance a nikdy by mne nenapadlo, co se z toho všechno vyvine. Dnes jsem paštikářem a jsem na to hrdý.“ To mi přišlo mailem. Nešlo to jinak, musela jsem kluky v Praze navštívit! 

Jasně, je to „jen“ Praha :-), není to Šumava, ani Novohradské hory, chybí tam šílenost toho podnikání bez signálu na konci světa, a další bláznoviny našeho života proti větru, ale jinak? Jinak jsem se poznávala - a náš příběh též - v každém druhém slově, v každém malém příběhu, který mi Honza Knechtl vyprávěl. Tohle setkání sedlo, jako hrnec na prdel, a já jen gratulovala, smála se… a těšila, až doma vybalím napakovanou bednu dobrot! 

A o kom píšu, ptáte se? 

Melememaso

Paštikáři z Prahy. 

Kluci, co v Great taste dostali o jednu hvězdičku více, než my! Borci! Machři! Hvězdy! A to v kategorii, kde je neskutečná konkurence, kde jsou výrobci jmen, která vyslovujeme s respektem a jejichž výrobky si hladíme předtím, než je mázneme na domácí chléb! 

Nyní mezi ty nejlepší na světě patří dva Pražácí :-).

Absolutně. 

Chtěla bych klukům vzkázat, že se nesmí bát těch velkých jmen, že mají mířit tam, kam patří, nahoru! Jakkoli je totiž vrchol paštikářský plný… je tam pořád dost místa pro dalšího :-)

Jak referují média: „Oba muži společně založili značku Melememaso a začali se věnovat výrobě masových pochoutek. Při udělování ocenění Great Taste za rok 2019 sklidili velký úspěch. Z téměř 13 tisíc produktů z více než stovky zemí se jejich husí paštika s bordeaux umístila mezi 208 produkty oceněnými třemi hvězdami. Dva další produkty od Melememaso, zvěřinová paštika a lanýžová paštika, získaly dvě hvězdy a kachní paštika s calvadosem získala jednu hvězdu.“

Jak referuje Blanka? Jsou vám poblíž, je to Praha, rychle k nim! Napište jim a pak už jen vyzvedněte zbožíčko dokonale voňavé! Nezasílají poštou, logicky, vyrábí polokonzervy, ale to neva, protože jako u nás, i u paštikářů platí, že potkání se je základ dobrého pocitu z dobré chuti. Vyměnit pár slov, úsměv a nechat si poradit, začněte tím a pak už jen… dobrou chuť! 

Dovětek mediální: „Ocenění Great Taste, které je udělováno na základě hodnocení více než pěti sty food kritiky, šéfkuchaři, restauratéry, nákupčími, prodejci a výrobci jídla, novináři a recenzenty, je považováno za jedno z nejrespektovanější ocenění v oblasti řemeslných výrobců potravin.“

Pro moji manufakturu byl úspěch na GT v Londýně před šesti lety startem dokonalé zahraniční jízdy – byli jsme první z Čech, kteří se účastnili tak náročné soutěže a hned vysoko uspěli, i proto můj dovětek zní: chyťte šanci za pačesy a natrhněte všem trička, Honzo a Tomáši!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(31.10.2019 21:08:44)

Borci!

PS: já si taky hladím Tvoji marmošku, než si ji máznu... do pusy :-) Ba co víc. Chodím do komory pohladit i marmošky neotevřené, naposledy před chvílí tu hruškovou s vanilkou ❤️❤️❤️

(31.10.2019 21:14:19)

Ahojky :-) hladit si dobré jídlo, to je totéž, jako si přečíst pěknou poezii... právě mám na stole od mého muže  sbírku D.P. Nocování v korunách padlých stromů, tak vím o čem píšu :-)