Zlatý Křivoklát | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zlatý Křivoklát

Zveřejněno 31.10.2021

Včerejší cesta stovky kilometrů tak i zpět do hvozdů pod hradem Křivoklátem přinesla nečekané… poznání. Prolnutí. Návaznosti. Splnění snů. Prostě a jednoduše, historie závodu Malá Křivoklátská, je tak trochu i historií naší rodiny. 

Před dvěma lety to byl E-lišky první kros v Čechách, přijeli jsme na skok z Dolomit a řekli si, že tu zkusíme atletiku. Vůbec první český závod (v Budějkách Winter run) Eli vyhrála a pak se jelo do lesů pod nádherný královský hrad, o kterém malá právě četla knížku od Renáty Fučíkové Karel a rytíři. Tedy, příběh budoucího krále tam právě začíná… a Eli je do té knihy dodnes zamilovaná. 

První ročník malé atletce sice nevyšel, špatně odstartovala a na úzkých pěšinkách nenašla sílu předběhnout starší konkurenci. Skončila bramborová. Letos ale přijela na Křivoklát s jasnou strategií: postartovní exploze a před vběhnutím na pověstné pěšinky na úbočí místních kopců… všem utéct. Ne být první, ale utéct jim. Nesmím zapomenout, před dvěma lety pod hradem běžela poprvé v Čechách i Mia Ronja, a ta si svoji supermalou kategorii tenkrát statečně vyhrála. letos "díky" viróze neběžela.  

Stalo se a Eli s přehledem vyhrála. Pak jde na stupně vítězů, za kterými je reklamní plachta s fotografií, mimochodem velmi akční a povedenou, kde hlavní kategorie tohoto kultovního závodu právě po výstřelu vyrazila. Snímek starý desítky let.  

Tatínek má fotit. Ale němě zírá na onu fotografii a doma mi pak povídá: „To jsme my. Na té fotce. Nejlépe vidím Jirku Junka, nelze ho přehlédnout, říkali jsme mu ředitel vápenky, jak byl furt bílej, a za ním je moje hlava, ještě s vlasy, vždy jsem startoval v těsné jeho blízkosti. Byl to můj guru. Někde tam má být také „Bóža“ Veselejch, ale další jména už si nepamatuju…“. 

No a před tou fotkou je právě za první místo dekorována jeho svěřenkyně, však 99% Eli umu je taťky dílo, E-liška Anna. Kruh se uzavřel. Večer si o tom všem opět povídáme a on má slzy na krajíčku. Eli spokojeně spí. Nabírá sílu, možná ráno pojedou na další kros…

Instareport ze závodu najdete TADY
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(31.10.2021 10:31:36)

Holky, kluci jste jedničky! Křivoklátsko krásný kraj, povedený podzim to vše umocnilo super vítězství!

Mám moc velkou radost z vašich úspěchů!!!!!!!!!!!!!!

(31.10.2021 12:35:59)

Děkujemeeeee, bylo to tam krásný :-) Dnešní závody jsme museli zrušit, tedy cestu tam, máme velké sekání dřeva :-)