Žlebem..., a pak zase boj. Trojboj. | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Žlebem..., a pak zase boj. Trojboj.

Zveřejněno 16.12.2019

Tento víkend vyjel náš závodní tým na dva rozdílné závody. Už v pátek v noci mířil tatínek s dcerkou nad Brno, kde se v sobotu u Vranova běžel Vranovský žleb, závod ze seriálu Brněnského běžeckého poháru. Parta přespí v našem bělouškovi v místě startu v pěkném mrazu, a nad ránem už Eli sviští sem a tam zasněženým areálem Zbrojovky Brno, aby se zahřála! 

Pěkně zorganizovaný, obsazený a ceněný závod, je vidět, že to mají v ruce pořádní atleti a není to jen marketingový projekt, jako mnohé městské závody dětí. Eliška startuje natěšená jako dostihový koník, hned na startu si zjedná pořádek a v první zatáčce už vede pole. Trať na sněhu klouzala, sluníčko svítilo, prostě paráda. Pět set metrů dolomitské dominance :-), bo pořád běháme s italskou licencí. Eli vítězí s přehledem, čučí, co vše vyhrála… a nádherná skleněná plaketa už sedí doma na poličce. 

Odpoledne nás čekalo vyklusání, klavír a řádění se sourozenci. Nebudete věřit, ale v zámeckém parku už máme i značený treninkový okruh :-)

V neděli malá závodnice vyrazila na Oddílové halové závody SK Čtyři Dvory České Budějovice. Opět jako minulý týden na trojboj, popasovat se s dalšími exempláři stejného druhu :-) A opět jsme si museli požádat o akceptování vetřelce do cizí akce, tentokráte mezi ostřílené jihočeské atlety! Minulou neděli si v České Lípě naše malá indiánka vybojovala na okresním přeboru v trojboji bronzovou medaili, prvně si zkusila soutěžně skok snožmo a hod kilovým medicinbalem.

Budějovice… to byla jiná třída :-) Běhalo se z bloků, Eli je nikdy neviděla :-) a finišovalo se na cílovou kameru. No a skok do dálky byl… prostě opravdový halový skok do dálky. Tartan a písek. Naprostá paráda, ačkoli pro nás také novinka. A tak zásadní, že jsme se hodně prali s technikou.  

Eli si soutěžení s malými jihočeskými atlety moc užívala, nenechala se v ničem zahanbit a minisoupeřky ve sprintu porazila všechny! I ve sprinterské štafetě pomohla porazit soupeře. V hodu i skoku, kde nás technika zaskočila dokonale, přesto asi silou vůle :-) překonáváme ostatní šestiletky a obě disciplíny (pro ročník narození 2013) vyhráváme. Rezervy jsou však obrovské, a to je dobře. 

Co závěrem? Přeci poděkování všem (dřív se říkávalo bafuňářům) pořadatelům a zajišťovatelům, rozhodčím i vedení týmu z SK Čtyři Dvory a Atletika Písek. Krásnou práce jste odvedli.   

Chcete to vidět? 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(17.12.2019 03:34:20)

Od sdce gratuluji.....E..liska je proste mala kouzelna listicka.Moc rada sleduji jeji uspechy a milou usmevavou tvaricku...moc pozdravuji

(17.12.2019 07:32:51)

Děkujeme, je to milé pozorovat jak září štěstím z pohybu. My oba začínali se stejným sportem ale já o chvilku později a muž téměř pozdě, a bohužel nás u něj nikdo nepodržel... Je to to samé, jako s jazyky, čtením i hudbou, někdo ti musí toho krásu ukázat a v určitých momentech života u aktivity přidržet :-)

(17.12.2019 03:33:14)

Od sdce gratuluji.....E..liska je proste mala kouzelna listicka.Moc rada sleduji jeji uspechy a milou usmevavou tvaricku...moc pozdravuji

(16.12.2019 23:18:42)

Dvojnásobný mistr republiky si vybral dobře!!! Žádný ořezávátko!!!

(16.12.2019 23:26:50)

Řekni to nahlas u večeře u nás doma, příště, no... :-) uvidíme, jak pomůže to o andělíčkovi strážníčkovi :-)

(17.12.2019 07:27:15)

:-) :-) :-)

(17.12.2019 07:29:48)

:-)
můžete si přijet zatrénovat!

(16.12.2019 21:30:33)

Tak má vypadat správný víkend .Jezdil jsem taky takhle s klukama . S jedním na atletiku a druhý hrál hokej. Docela blázinec , ale když člověk vidí jak jsou ty děti šťastný...k nezaplacení! 

E-liška je moc šikovná ! Gratulujeme!

(16.12.2019 21:33:17)

Viď :-)  je to dílo, vidět, jak se těší a jak si to užívaj, zdravé soutěžení, pohyb, řád a jistota. Eli se tlemila celou šedesátku na plnou pusu, až zapomínala dejchat :-) 

Pozdravuj kluky a ženu, jsem ráda, že lidi jako vy tam v Sudetech žijí :-) Ještě není všechno ztraceno! 

(16.12.2019 21:39:58)

Děkujeme, vždyť víš ...my se nedáme ! 

(16.12.2019 21:48:48)

V to doufám, hranice musí zůstat chráněnou! My se postaráme o vnitřního nepřítele :-)