ZVH, virtuální šílenství | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

ZVH, virtuální šílenství

Zveřejněno 2.3.2021

Trénujeme stále stejně, 6x týdně po hodině, hodině a půl. K tomu další volno-časové fyzické aktivity, třebas šílení ve sněhu, lezení po ořešáku, zametání nádvoří a hrabání listí na 15 tisících metrech, honění ségry nebo brášky sem a tam a furt, objevování zapomenutých zátok na Orlíku…, ale závod je závod. E-liška si denně stěžuje, jak by už zasejc chtěla soutěžit v hale, na dráze v krosu… Až na výjimky (čtyři běhy Innogy Winter Run) jsou k dispozici závody jen virtuální, a začínají se přejídat. Vlastně se s nimi roztrhnul pytel. Virtuální šílenství.  

V roce 2020 si Eli zaběhla takových několik. Například Letní virtuální hry. A takhle jsem o tom psala: 

„Pařák děs, den předem dopo absolvuje Eli závod Zátopkova 10, a navečer Night Run. Jeden na půl kilometru, druhý ještě o 300 metrů delší! Oba vyhraje. Přesto v plné síle a chuti nastupuje k úžasnému tempu na 500m virtuálního závodu LVH. Průběh a výsledek zaznamenáváme prostřednictvím Endomondo a Suunto. Leť Anděli, leť, zazní z doprovodného „vozidla“, koloběžky šéftrenéra a… na malé atletce je vidět to nadšení uhánět dlouhým krokem k cíli! Pětistovku s mírným záporným převýšením dáváme za  1.55 a… asfalt se roztéká. E-liška se tváří jako liška podšitá, chce znovu, bylo to prý krátký! Dobrá, zpět na start a… jedem! Druhá pětistovka je za 2.01. Pro jistotu, kdyby náhodou někdo nechtěl věřit. Suunto je dobrý pomocník, zaznamená vše dokonale a přesně! Sdílíme výsledek do systému Letních Virtuálních Her, kde se porovná s výsledky dalších dětí. Díky míří organizátorům za príma akci a… na druhou stranu, už dost virtuálů, chceme Fofrovat na Férovku! Brzo jsou ofiko výsledky. Z 57 dětí (kluci i holky spolu a věku naší Lišky) bereme zlato! Obě pětistovky zaběhla v nejrychlejších časech.“

Z letních se staly Zimní virtuální hry. Covid si vybírá svoji daň i zde. Mimo závodů pro profesionály a reprezentanty je vše u ledu. Děti prý díky tomu tloustnou, jsou stále línějšími a ztrácí naději… No nevím, myslím, že pokud jeden chce, může se denně věnovat fyzické zátěži na 100%, a pro děti to platí násobně. Stačí si doma trochu ujasnit… priority. 

Eli si vybrala běh na jeden kilometr, vlastně ji byl přidělen a bohužel je v kategorii U10, kde mohou startovat i holčičky o kilometr světelný starší. Tiskneme startovní číslo, ladíme běžeckou aplikaci Strava a jde se na věc. Soupeřem budou na dálku desítky dalších běžců, jinak jen mráz, výjimečně pustá cestička okolo Ladronky, a jako doprovod mamka. Za měsíc zaběhneme stejnou trať ještě jednou, zlepšilo se počasí, a také cílový čas. Dávám si do těla, však se chystám na Mistrovství republiky v atletice… veteránů, tak ať to není úplná vostuda! 

Čas na kilák posíláme do systému. Dnes přišly výsledky. V široké kategorii do deseti let je E-lišky místo… stříbrné. 

ZVH bereme jako přípravu na březnové Mistrovství světa v krosu, kde bude Eli závodit na trati 2 000 m se soupeřkami z celého světa, a pokud uspěje, dostane pozvánku do dubnového superfinále! Tam se ti nejlepší běžci, reprezentanti jednotlivých kontinentů utkají o nejvzácnější medaili…  


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.3.2021 08:01:40)

Zdravím na zámek ze zamlzene Prahy, Elišky čas na 1 km  4:33 min, slušný fofr, jaký čas měl vítěz?

(4.3.2021 12:44:31)

Díky, no na prvním místě je holčička devítiletá, s tím se nedá závodit ještě :-) Má pod 4 minuty, co si pamatuju.

(3.3.2021 01:01:14)

Opet velka gratulace......Eli jsi hvezda.....let let 

(3.3.2021 07:55:18)

Děkujeme a pozdravy z Čech pod zámkem... na 3 západy.